Bekijk de Dordogne! De vakantie van Christa in 25 foto’s.

Deel op social media
Bekijk de Dordogne! De vakantie van Christa in 25 foto’s.
Beoordeel dit bericht

Christa won onze ‘Vakantiefotograaf actie’ en mocht genieten van een meivakantie in de Dordogne – in ruil voor een mooie fotoreportage. Kijk je mee naar haar prachtige plaatjes?

 

 

Voor Eurocamp gingen we naar camping St Avit Loisirs in Le Bugue. Frankrijk, de Dordogne. Een “nieuwe” bestemming, ik was nog maar 1x eerder in Frankrijk geweest, 20 jaar geleden. In deze fotoserie laat ik zien wat de Dordogne allemaal te bieden heeft. Maar eigenlijk was een week te kort… Er is zoveel te zien en te doen. We komen zeker nog een keer terug.

 

Na een lange autorit was dit het eerste wat we van de camping zagen! Dat vonden Anoek en Stijn fantastisch. Helaas konden we niet veel buiten zwemmen, het was soms wat koud. Maar het binnenzwembad maakte veel goed!

Na het eten lekker voetballen voor de caravan en daarna “effe chillen” We zaten aan de rand van de camping en hadden een mooi stuk grasveld om te spelen.

 

Genieten op het terras van lekkere kaasjes en de zonsondergang. Het was een super vakantie. De Dordogne is een prachtig gebied en er is genoeg te doen, ook bij wat minder mooi weer.

 

Uitzicht op de Vézere die door Le Bugue stroomt. De rivier stroomt vrij snel en je kan er goed kanoën.

Het binnenzwembad was TOP, omdat het niet altijd mooi weer was. De kinderen vonden  het binnenzwembad geweldig.

 

Prachtige zonsondergangen gezien vanuit onze stacaravan.

 

Paardrijden bij manege Belle Oreille, een buitenrit van 2 uur door het mooie landschap. De manege ligt ongeveer 3 kilometer van camping St Avit Loisirs.

 

En we hadden 2 salamanders op ons terras. Stijn probeerde ze te vangen, maar ze zijn razendsnel!

 

Deze koeien staan op 15 minuten wandelen van de camping en waren erg nieuwsgierig.

Lekker voetballen voor de caravan. Daarma een bezoekje aan Chateau de Beynac. Het kasteel komt uit de 12e eeuw en is één van de meest autenthieke uit de omgeving.

Chateau de Beynac, best wel indrukwekkend en zeker de steile klim waard. Het kasteel ligt op 150 meter bovenop een rotswand. De kapel die bij het kasteel hoort heeft uitzicht op de rivier Dordogne. Ook in het kasteel zelf is nog een kleine kapel. Anoek en Stijn vonden het erg indrukwekkend. Er zijn ook verschillende wapens en harnassen te zien in de grote zalen in het kasteel. Vanaf Chateau de Beynac heb je uitzicht op de vallei met de 5 kastelen. Hier zie je kasteel Castelnaud liggen.

 

Heel mooi gelegen dorpje: La Roque Gageac.

 

En natuurlijk heerlijke macarons gekocht!

 

Ook in Sarlat weer mooie straatjes, trappetjes en bloemen. Anoek en Stijn vonden Sarlat ook erg mooi. Er was in het centrum veel te zien.

 

Ooooh al dat snoep, mega grote spekken, schuimbananen en schuimaardbeien (en een bakje water voor de hond).

 

En bij een ijswinkeltje een ijsje gekocht. Volgens Anoek het aller lekkerste ijs wat ze ooit op heeft.

Sarlat barst van de mooie straatjes. Toen wij er waren was het echt heel rustig! We zagen een kraampje met macarons in een tot overdekte markt verbouwde kerk. Hier kan je nog meer lokale specialiteiten kopen.

 

Druipsteengrot “Grotte du Grand Roc” Niet de grootste grot, maar wel één waarbij je heel dichtbij kan kijken. Ligt op ongeveer 25 minuten rijden van de camping. Alles is mooi uitgelicht en we hadden een leuke gids die speciaal nog even bijscheen met zijn zaklamp voor een foto.

Ook een vakantie testen? Volg ons!

Ben jij ook dol op bloggen, fotograferen of video’s maken? Houd de Facebook pagina van Eurocamp dan goed in de gaten. Wie weet  zijn we binnenkort op zoek naar nieuwe vakantietesters!Dit bericht is 8044 keer gelezen.
Christa
Hoihoi, ik ben Christa (38) getrouwd met Thijs (38) en moeder van Anoek (9) en Stijn (5) Wij wonen in Nieuwerkerk aan den IJssel. In het dagelijks leven ben ik docent aardrijkskunde op de leukste MAVO van Rotterdam. Mijn grote hobby is fotograferen, sinds mijn 12e heb ik een camera. In de zomer gaan wij graag naar Zweden. Voor Eurocamp gingen we naar Frankrijk, de Dordogne. Een “nieuwe” bestemming,
%d bloggers liken dit: