Ciao Tutti ontdekt camping El Bahira op Sicilië

Deel op social media
Ciao Tutti ontdekt camping El Bahira op Sicilië

San-Vito-1

Ciao Tutti ontdekt Sicilië met Eurocamp

Ciao Tutti, het grootste Italiëblog van Nederland en België, reisde in het voorjaar af naar Sicilie. Zij bezochten daar de camping El Bahira in San Vito lo Capo. Hier verbleven zij in een stacaravan van Eurocamp. Benieuwd naar al het moois aan de westkust? Lees het bijzondere reisverhaal.

San-Vito-4c - kopie

Camping El Bahira op Sicilië

Na de rondreis over het westelijke stukje Sicilië verbleven zij nog een week op camping El Bahira. De 4-sterrencamping is een ideale plek om te genieten van de prachtige stranden van San Vito lo Capo. Op die plek liggen mooie stranden en kleinere strandjes van westelijk Sicilië. Met veel diversiteit, sommige strandjes zijn makkelijk te bereiken en sommige zijn net wat meer afgelegen. Allemaal even mooi en met prachtig uitzicht over zee.

San-Vito-5

Het grote zandstrand in het plaatsje zelf geeft toegang tot de helderblauwe zee en doet denken aan een subtropisch eiland. Vanuit San Vito lo Capo kan je prima een bootexcursie maken en naar het nabijgelegen natuurpark Lo Zingaro of de Tonnara van Scopello. In het dorp is het gezellig slenteren langs de vele winkeltjes, terrasjes en restaurantjes.

San-Vito-7

Ciao Tutti`s Saskia probeerde ook het bijzonder lekkere chocolade ijs met verse pistachenoten. Een echte aanrader! Couscous is de specialiteit van San Vito lo Capo. Een culinaire specialiteit die je niet mag missen. Couscous klinkt gek voor Sicilië, maar het is écht het lokale gerecht in San Vito. Probeer een heerlijke ‘cuscus al pesce’ (viscouscous) bij Tha’am (Via Duca degli Abruzzi 32). Hier waan je je in Tunesische sferen; de familie van het restaurant heeft Tunesische roots. Dus is het de perfecte plek om van de San Vitaanse couscous te genieten!

San-Vito-9 San-Vito-16

Het hoogtepunt van het jaar is het Cous Cous Fest, dat in september wordt gevierd. Tijdens dit culinaire festijn komen chef-koks van over de hele wereld naar San Vito lo Capo om de lekkerste couscous te maken.

Meer lezen? Bekijk hier het hele reisverslag van Ciao Tutti over hun verblijf op op Sicilië op camping El Bahira.

 

foto’s: Merle van de ReepDit bericht is 10596 keer gelezen.
Saskia
Saskia Balmaekers is de oprichtster van het grootste Italiëblog van Nederland en België! Zij geeft lezingen, schrijft artikelen en is een echte Italië fan! Voor Eurocamp ging zij op reis naar een aantal Eurocamp bestemmingen in Italie. En deelt de mooiste verhalen en foto`s op www.ciaotutti.nl.
%d bloggers liken dit: