Fotogeniek: het Loiredal in Frankrijk

Deel op social media
Fotogeniek: het Loiredal in Frankrijk
Beoordeel dit bericht
Previous Image
Next Image

info heading

info content

De 3 meest fotogenieke plekjes in… het Loiredal. Kasteel Chambord, Chenonceau & Villandry.

Heb je dit jaar gekozen voor een vakantie naar het Loire gebied? Het Loiredal staat vooral bekend om zijn vele kastelen. Dit zijn dit volgens mij de drie meest fotogenieke plaatsen om te bezoeken in deze streek.

loiredal-1

1. Kasteel Chambord
Het kasteel van Chambord staat bij mij op nummer één. Dit prachtige, fotogenieke kasteel aan de rivier de Loire staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het park van het kasteel dat zich uitstrekt over 5400 ha kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken.
>> Website kasteel van Chambord

 

loiredal-22. Kasteel Chenonceau
Het kasteel van Chenonceau is de tweede fotogenieke bezienswaardigheid in het Loiredal. Dit bijzondere kasteel heeft een unieke ligging over het water van de rivier de Cher.

>> Website kasteel van Chenonceau

Villandry23. Kasteel Villandry
Op nummer drie zet ik kasteel Villandry. Dit kasteel is namelijk vooral bekend vanwege zijn tuinen in 16e-eeuwse stijl. De bloemenperken hebben betoverende kleuren en de motieven zijn in perfecte harmonie met de bouwstijl van het kasteel. Vanaf de uitkijktoren heb je een onvergetelijk uitzicht!

>> Website kasteel van Villandry

Zoek je een camping in de buurt? Hieronder zie je onze campings in het Loiredal en de afstanden naar de bezienswaardigheden.

Camping

Chambord

Chenonceau

Villandry

L’Etang de la Breche

147 km / 1 u 38 min

94 km / 1 u 2 min

46.5 km / 35 min

Les Alicourts Resort

65 km / 58 min

116 km / 1 u 19 min

164 km / 1 u 36 min

Le Chateau des Marais

6,4 km / 9 min

62 km / 1 u

116 km / 1 u 10 min

Le Parc de Fierbois

108 km / 1 u 17 min

54 km / 44 min

42 km / 34 min

Heb je nog een fotogenieke tip voor ons? Laat dan een bericht achter!

barbaraDit bericht is 11464 keer gelezen.
Barbara
Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Eurocamp. Momenteel in de functie van Manager Klantenservice, de afdeling waar we onze klanten met raad en daad te woord staan. In mijn vrije tijd en tijdens mijn vakantie trek ik graag met mijn fototoestel de natuur in. Van huis uit ben ik een echte kampeerder. Mijn eigen tent ligt echter al jaren op zolder, want ook mijn man en ik zijn gevallen voor het gemak en de luxe van Eurocamp. Ik hoop met mijn bijdrages voor dit blog wat van kennis en ervaring te delen die ik afgelopen jaren bij Eurocamp heb opgedaan. Mijn favoriete Eurocamp bestemming: Camping Soleil Plage (Frankrijk, Dordogne)
%d bloggers liken dit: