De 4 meest fotogenieke plekken van… het Gardameer

Deel op social media
De 4 meest fotogenieke plekken van… het Gardameer
Gardameer - enorm fotogeniek

Gardameer – enorm fotogeniek

Dat het Gardameer in Italië fotogeniek is staat vast. Dat heb ik in september zelf ervaren. Ik bezocht toen een aantal Eurocamp campings aan het Gardameer. Met mijn huurauto reed ik – gewapend met mijn camera – langs prachtige plekken. Benieuwd naar waar ik de mooiste foto’s genomen heb? In dit blogartikel laat ik je de meest fotogenieke Gardameer bezienswaardigheden plaatsen zien.

4 fotogenieke Gardameer bezienswaardigheden

Toplocatie Monte Baldo

Als eerste tip ik Monte Baldo. Deze bergketen ligt tussen de oostoever van het Gardameer en de rechteroever van de rivier de Adige. Vanaf deze berg is het uitzicht over het Gardameer spectaculair. Je kunt vanuit Garda met de auto de berg op rijden. Maar het is avontuurlijker om in Malcesine op de kabelbaan te stappen!

Spectaculair uitzicht vanaf Monte Baldo

Spectaculair uitzicht vanaf Monte Baldo

Het gouden uurtje in Lazise

Trek van het fotograferen van Gardameer bezienswaardigheden? Dineer in de mooie en gezellige plaats Lazise (aan de oostoever van het Gardameer) met uitzicht op de ondergaande zon. Doe dit bij voorkeur tijdens ‘het gouden uurtje’. Dit is de periode net voor de zonsondergang. Dan is het licht erg mooi. En met een zelfgemaakte pasta of verse steenovenpizza op je bord geniet je extra van dit bijzondere moment. Een aanrader!

 

De zonsondergang fotograferen in Lazise

De zonsondergang fotograferen in Lazise

Stel je lens scherp op Sirmione

Mijn volgende fotografie hotspot is de prachtig plaats Sirmione. Dit plaat(s)je ligt aan de zuidoever van het Gardameer – op een schiereiland. De indrukwekkende entree is de poort van het Castello Scaligero di Sirmione. Dit is al een foto waard! Vanaf de top van het kasteel is het uitzicht over Sirmione en het Gardameer schitterend.

Het schiereiland van Sirmione

Het schiereiland van Sirmione

Uniek perspectief in Trémosine

Mijn laatste tip; bezoek de ‘Terrazza del Brivido’ in Trémosine’. Hier kun je eindeloos spelen met perspectief. Vanaf de terrassen bij hotel Paradiso en hotel/restaurant Miralago heb je een kilometersver uitzicht over het Gardameer. Als je naar beneden kijkt, weet je waar de naam ‘Terrazza del Brivido’ – ofwel griezelterras – vandaan komt….

Perspectief op het griezelterras van Trémosine

Perspectief op het griezelterras van Trémosine

Campings aan het Gardameer

Zin gekregen om zelf deze fotogenieke Gardameer bezienswaardigheden te fotograferen? Deze campings aan het Gardameer van Eurocamp zijn een aanrader.

Campings zuidkant Gardameer

Campings zuidkantMalcesine (Monte Baldo)LaziseSirmioneTrémosine
Bella Italia54,3 km / 73 min10,4 km / 20 min13,6 km / 23 min99 km / 95 min
Del Garda51 km / 72 min8 km / 14 min19,4 km / 29 min96 km / 94 min
Butterfly51 km / 72 min8 km / 14 min19,4 km / 29 min96 km / 94 min
Altomincio Family Park55 km / 77 min18,3 km / 22 min24,5 km / 37 min.100 km / 99 min

Camping oostkant Gardameer

Campings oostkantMalcesine (Monte Baldo)LaziseSirmioneTrémosine
Cisano/San Vito39,4 km / 55 min2 km / 4 min29 km / 42 min85,1 km / 88 min

Campings westkant Gardameer

Campings westkantMalcesine (Monte Baldo)LaziseSirmione
Trémosine
Weekend82,6 km / 90 min48,9 km / 55 min27,3 km / 49 min43,6 km / 64 min
Eden84,7 km / 98 min51 km / 59 min29,4 km / 54 min47.3 km / 70 min
La Rocca82,1 km / 105 min45 km / 51 min 23,5 km / 45 min50,4 km / 77 min
Zocco74,7 km / 99 min40,6 km / 53 min23,5 km / 45 min50,4 km / 78 min

Weet jij nog een fotogenieke plek aan het Gardameer? Laat het ons via een reactie weten!

barbaraDit bericht is 15645 keer gelezen.
Barbara
Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Eurocamp. Momenteel in de functie van Manager Klantenservice, de afdeling waar we onze klanten met raad en daad te woord staan. In mijn vrije tijd en tijdens mijn vakantie trek ik graag met mijn fototoestel de natuur in. Van huis uit ben ik een echte kampeerder. Mijn eigen tent ligt echter al jaren op zolder, want ook mijn man en ik zijn gevallen voor het gemak en de luxe van Eurocamp. Ik hoop met mijn bijdrages voor dit blog wat van kennis en ervaring te delen die ik afgelopen jaren bij Eurocamp heb opgedaan. Mijn favoriete Eurocamp bestemming: Camping Soleil Plage (Frankrijk, Dordogne)
%d bloggers liken dit: