De 4 meest fotogenieke plekken van… Normandië

Deel op social media
De 4 meest fotogenieke plekken van… Normandië
Beoordeel dit bericht

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Normandië in Frankrijk

Mooi Normandië

Deze keer besteed ik aandacht aan de meest fotogenieke plaatsen tussen de ruige kusten, brede stranden en rustieke dorpen van Normandië (Frankrijk).

1. Mont Saint Michel

Deze rots met abdij rijst als een fata morgana op uit zee en is zeer imponerend. Alleen voetgangers kunnen het eiland op. Je kunt hier dus in alle rust de mooiste plekken met je fotocamera vastleggen. Mont St. Michel is niet alleen bij daglicht indrukwekkend, ook in de avond is de abdij prachtig verlicht. Een bezoek in het donker levert je fantastische foto’s op!
>> Website Mont Saint Michel

2. Pont de Normandie

Mijn nummer twee is de indrukwekkende Pont de Normandie. De tuibrug over de Seine kom je tegen op de route langs de kust van Normandie tussen Le Havre en Honfleur. Mooie foto’s maken van de brug? Je kunt de auto parkeren bij het tolstation en de brug wandelend overgaan. Zet je liever de brug in z’n geheel op de foto? In Honfleur heb je op verschillende plaatsen goed zicht op de brug. Ook de Pont de Normandie is verlicht, waardoor je ’s avonds spectaculaire foto’s kunt maken.

3. Honfleur

Mijn derde tip is de plaats Honfleur. Deze zeer charmante en fotogenieke havenplaats was niet voor niks populair bij de kustenaars Monet en Boudin. Het licht dat steeds verandert en de schilderachtige kades inspireerden hen. De hoge, vrolijk gekleurde gevels met daarvoor vissersboten leveren gegarandeerd unieke foto’s op.

4. Krijtrotsen bij Etretat

Op de vierde plaats de krijtrotsen bij Etretat. Het plaatsje Etretat ligt ingeklemd tussen de krijtrotsen. Loop over de verschillende wandelpaden op de kliffen om de beste foto’s te schieten. Bij eb kun je zelfs naar beneden klauteren voor een andere kijk op de rotsen!

Op je gemak deze fotogenieke plaatsen bezoeken? Deze campings in Normandië van Eurocamp zijn een aanrader.

Campings bij fotogenieke plekken in Normandië

CampingMont St MichelPont NormandieHonfleurEtretat
Chateau Lez Eaux42 km / 39 min
Chateau Le Brevedent51,5 km / 39 min
29 km / 32 min
80 km / 1u 7m
La Vallée62 km / 46 min
32,6 km / 39 min90 km / 1u 14m
La Côte de Nacre103 km / 1u 11 min
81 km / 1u 5 min132 km / 1u 39m

barbaraDit bericht is 13376 keer gelezen.
Barbara
Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Eurocamp. Momenteel in de functie van Manager Klantenservice, de afdeling waar we onze klanten met raad en daad te woord staan. In mijn vrije tijd en tijdens mijn vakantie trek ik graag met mijn fototoestel de natuur in. Van huis uit ben ik een echte kampeerder. Mijn eigen tent ligt echter al jaren op zolder, want ook mijn man en ik zijn gevallen voor het gemak en de luxe van Eurocamp. Ik hoop met mijn bijdrages voor dit blog wat van kennis en ervaring te delen die ik afgelopen jaren bij Eurocamp heb opgedaan. Mijn favoriete Eurocamp bestemming: Camping Soleil Plage (Frankrijk, Dordogne)
%d bloggers liken dit: