Tienervakantie op camping Castell Montgri: Zon, zee, uitgaan en uitslapen

Deel op social media
Tienervakantie op camping Castell Montgri: Zon, zee, uitgaan en uitslapen

Tiener Amber (17) ging met haar moeder en vriendin Caitlin op vakantie naar camping Castell Montgri in L’Estartit aan de Costa Brava. Benieuwd naar de ervaringen van deze 2 tienermeiden tijdens hun tienervakantie? Lees dan snel verder!

Tienervakantie: lees de camping met tiener reviews van 2 tienermeiden op een camping in Spanje

Mijn lijstje met eisen

Aan het begin van het jaar ga ik samen met mijn moeder op zoek naar de ideale vakantiebestemming voor de zomer. Ik heb uiteraard een aantal eisen: strand dichtbij, goede wifi, een mooi zwembad, gezellige Nederlanders van mijn leeftijd, uitgaan, een knus en verzorgd vakantiehuisje, een leuke plaats om te shoppen. En dit jaar natuurlijk het liefst ook nog eens een flinke lading Pokémon om te vangen. Na lang zoeken – door mijn specifieke eisen – kwamen we uit in Spanje, camping Castell Montgri in l’Estartit. Nu was het hopen dat dit ook de juiste keuze was…

Ik ontdekte dit samen met mijn moeder en mijn vriendin Caitlin. Na 2 uur vliegen kwamen we aan op het vliegveld van Gerona, huurden we een auto en stonden we een uurtje later op de camping. Dat is een stuk relaxter dan 13 uur opgepropt in de auto op een zwarte zaterdag! Om bij onze stacaravan te komen, moesten we het gas hard intrappen om de steile berg op te komen. Toen we eenmaal boven waren, zagen we dat we een leuke plek hadden in een straatje waarin de stacaravans met de voorkant tegenover elkaar stonden met een weg ertussen. Ook het zwembad was nog geen 2 minuten lopen.

Tienercamping: review van camping Castell Montgri in Spanje

Swimming by night

Onze Esprit stacaravan zou je ook zo een vakantiehuisje kunnen noemen, want hij was behoorlijk luxe! Alles wat je thuis ook hebt, was in deze stacaravan te vinden, alleen dan op kleinere schaal. Als vrouwen hebben wij natuurlijk onze ruimte nodig – en die hadden we met 2 badkamers. Wat ook fijn was, was het grote terras waar we zowel in de schaduw als in de zon konden zitten en spelletjes konden spelen. Want ja, op een camping is Yahtzee wel een must have!

Aan mijn eis van een mooi zwembad voldeed deze camping zeker, want er zijn maar liefst 3 zwembaden! Het grootste zwembad was vlak bij ons, waar ook alle andere activiteiten van de animatie waren met o.a. een voetbalveld en een speelhal. Er was een restaurant en een groot podium waar ik elke avond naar al die schattige kindjes kon kijken die stonden te swingen tijdens de minidisco! Het tweede zwembad, dat onderaan de camping lag, was meer bedoeld voor kleinere kinderen, omdat het vrijwel alleen bestond uit peuterglijbanen. Tot slot kon je na een stevige klim genieten van een bijzonder zwembad in de rotsen. Het had een mooie waterval en ’s avonds was het er prachtig verlicht. Ja, dat lees je goed. Je kan op deze camping ’s avonds zwemmen tot maar liefst kwart voor 12! Dit zwembad is de perfecte plek voor mooie vakantiefoto’s.

Tienercamping: strandcamping Frankrijk

Suppen en de beruchte banaan

Naast de heerlijke zwembaden, hadden we ook nog eens het geluk dat we binnen 5 minuten met de auto heerlijk de Middellandse zee in konden duiken. Parkeren op het strand is gratis, maar er gaat vanaf de camping ook gratis ieder half uur een bus. Handdoek leggen, parasol op en bakken maar! Je kon er niet alleen luieren, maar er waren ook veel watersportactiviteiten – zoals op de jetski, waterfietsen (mét privé-glijbaan!), suppen, kanoën, flyboarden en natuurlijk de beruchte banaan. Daarnaast was het ook mogelijk om met een boot rond de Illes Medes eilanden te varen. Wij gingen zelf met een grote boot eromheen, maar je kon er ook heen met kleinere boten om te snorkelen.

Na een dag strand, was er in L’Estartit ook genoeg te doen. Gezellig uit eten, naar de ijssalons – waar ze de raarste smaken verkochten zoals Kinder Bueno ijs – en er waren schattige kleine winkels vol souvenirtjes. Ze hadden zelfs een speciaal Hollands café met snacks en schotels, dus Nederlanders genoeg en dit was ook zo op de camping. Je hoefde ’s avonds maar 5 minuten op het terras bij het restaurant te gaan zitten je ontmoette al meteen allemaal leeftijdsgenoten uit eigen land. En zo gingen we eerst een tijdje gezellig kletsen en dan moest het om 12 uur stil zijn. Dit was dus het moment om naar de disco te gaan op camping Castell Montgri (die overigens nooit heel druk was) of naar het uitgaanspleintje van L’Estartit. In een lange rij van jongeren liepen we dan via een sluipweggetje binnen een kwartier naar het plein. In alle cafés spraken zelfs de mensen achter de bar Nederlands. Het was er niet heel groot en ook niet superdruk, maar daardoor juist erg gezellig en knus. En dit ritueel van zwemmen, zonnen, eten, uitgaan en uitslapen ging zo’n beetje dag in dag uit…

Tienervakantie Spanje: op de boot en de stad in

Goed om te weten als je naar camping Castell Montgri gaat:

  • Je moet een campingbandje dragen. Een blauw bandje betekent onder de 18 (dus geen alcohol op de camping) en de gele zijn voor de 18-plussers.
  • In de supermarkt zijn er veel Nederlandse producten, dus je hoeft zelf geen zakken drop en knakworstjes in je koffer te proppen.
  • De Wifi is hier beperkt, want hij doet het alleen bij het zwembad. Ik zou zelf aanraden om te kijken of er een ‘buitenlandse bundel’ is bij je provider.
  • Eurocamp heeft op deze camping de tienerclub Base – die leuke activiteiten organisereert zoals snorkelen.
  • In mijn ‘geweldige’ filmpje kun je een goed beeld krijgen van de camping en omgeving.Dit bericht is 6432 keer gelezen.
Amber
Ik ben Amber en ik ben 17 jaar jong. Momenteel ben ik net begonnen aan mijn examenjaar van het VWO, super spannend! Ik ben dol op (luxe) campingvakanties waar ik heerlijk kan genieten van de natuur, de omgeving en de gezellige mensen. Ik ga voornamelijk naar campings in Frankrijk of Spanje. Ik vond het heel leuk om voor Eurocamp een blog te schrijven vanuit het perspectief van een tiener over mijn vakantie-ervaringen op Castell Montgri. PS. Ik ben de linker op de foto en rechts is mijn vriendin Caitlin die met mij mee was op vakantie!
%d bloggers liken dit: