Top 3 strandvakanties – Met je voeten in het zand

Deel op social media
Top 3 strandvakanties – Met je voeten in het zand
Beoordeel dit bericht
Strandvakantie top 3 - Eurocamp campingvakanties

Strandvakantie top 3 – Eurocamp campingvakanties

De dag beginnen met een warme cappuccino in een strandtent. Daarna een plek in het warme zand zoeken. Onder een parasol ontspannen met mijn e-reader. Het koele water induiken en wegdobberen op de golven. Strandvakanties? Ik ben er dol op! Daarom ging ik bij mijn collega’s op zoek naar tips over wat nou de beste bestemmingen voor een strandvakantie zijn. En waarom dat is. In dit artikel deel ik het resultaat met je. Klaar om de mooiste campings aan zee te ontdekken?

Top 3 campings aan het strand

Strandvakantie Côte d’Azur | Frankrijk

Strandvakantie top 3: Cote d'Azur  - Eurocamp campingvakanties

Strandvakantie top 3: Cote d’Azur – Eurocamp campingvakanties

Wie kan een strandvakantie aan de uitnodigende Middellandse Zee weerstaan? Op camping Esterel Caravaning in St Raphael ontdek je de mooiste stranden van de Côte d’Azur. Bij Fréjus/St Raphael ligt mooi breed zandstrand aan een lange boulevard. Proef hier verse fruits de mer in een van de restaurants of zoek de leukste souvenirs uit in de winkels. De mooiste plek om het heldere, warme water van de Middellandse Zee in te duiken is bij het prachtige strand van La Pointe de l’Aiguille in Théoule-sur-Mer. Vergeet je snorkelset niet!

Strandvakantie Languedoc-Roussillon | Frankrijk

In de buurt van camping Les Criques de Porteils in Collioure liggen kilometers strand voor een maximale ontspanning aan zee. De camping ligt bovenop de rotsen en via een lange trap kom je op het strand, dat heerlijk beschut ligt. Voel het ondiepe warme water of duik de koele onderwaterwereld in. Langs de camping loopt een pad naar Collioure dat je langs vele inhammen met zandstrandjes voert.

Strandvakantie top 3: Languedoc-Roussillon  - Eurocamp campingvakanties

Strandvakantie top 3: Languedoc-Roussillon – Eurocamp campingvakanties

Liever naar een groot zandstrand? Loop dan het pad verder af. Zin om iets nieuws te ontdekken? Als je in de andere richting wandelt, kom je langs kleine, verborgen zandstranden. Langs het pad kom je verlaten huisjes tegen, die zo afgelegen liggen dat ze tegenwoordig niet meer bewoond worden. Het is wel leuk om hier rond te kijken en je voor te stellen hoe het moet zijn geweest om hier te wonen. Een prachtig uitzicht op zee, maar verlaten van alles en iedereen…

Strandvakantie Bretagne | Frankrijk

De roze granietkust is een paradijs voor hobbyfotografen! Er liggen prachtige stranden in Bretagne, bijvoorbeeld bij camping Le Ranolien in Perros Quirec. Vanaf de camping loop je over een kort pad naar het strand. Het pad vanaf het strand langs de zee is prachtig en zeer afwisselend met inhammen en rotsformaties.

Strandvakantie top 3: Bretagne - Eurocamp campingvakanties

Strandvakantie top 3: Bretagne – Eurocamp campingvakanties

Halverwege de wandeling kom je langs een piepklein schuurtje. Hier ligt de reddingsboot voor deze omgeving. Op zoek naar avontuur? Bekijk hoe de deuren opengaan en de boot langzaam naar beneden word getakeld. De strandwachters zitten dan al op de boot! Kinderen vangen op hun waterschoenen visjes tussen de rotsen.

Ook zin in een strandvakantie?

Zin in een vakantie op een camping waar het strand aan je voeten ligt? Ontdek de mooiste campings aan het strand in Europa! Of heb jij een goede tip voor een vakantie aan zee? Laat dan een reactie achter.

loesDit bericht is 13080 keer gelezen.
Loes
Ik werk met veel plezier bij Eurocamp als Online Content & Social Media Manager. In de afgelopen jaren heb ik zelf veel mooie Eurocamp bestemmingen bekeken. Van fotoshoot in de Franse Dordogne tot vakantie aan de Côte d’Azur. Mijn ervaringen deel ik graag met je! Mijn favoriete Eurocamp bestemming is: Camping Aloha (Frankrijk, Languedoc-Roussillon)
%d bloggers liken dit: