Vakantietrends 2018 – bekijk onze hotlist!

Deel op social media
Vakantietrends 2018 – bekijk onze hotlist!
Beoordeel dit bericht

Vakantietrends 2018

Heb je nog weinig vakantie inspiratie? Geen paniek – wij hebben de reispers voor je doorzocht, fora bekeken, experts geïnterviewd, eventkalenders uitgeplozen… Allemaal met één vraag; waar moeten we dit jaar naartoe? Je leest in onze hotlist wat de vakantietrends voor 2018 zijn!

Hotspot #1: Côte d’Azur circuit 

Côte d’Azur circuit

De Franse Grand Prix keert na 10 jaar terug op de Formule 1-kalender. Er wordt geracet op het duizelingwekkende Circuit Paul Ricard – ook bekend als ‘Le Castellet’. De champagne vloeit rijkelijk en de Côte d’Azur heeft in aanloop naar het evenement op 24 juni extra glitter én glamour.

Campings in de buurt: La Baie des AngesLa Presqu’Île

 

Hotspot #2: Street food in Palermo 

Street food in Palermo - Eurocamp campingvakanties

Passie voor eten? Zet koers naar de heerlijke hoofdstad van Sicilië. Proef de beste zeevruchten van Italië – zo vers dat ze rauw worden geserveerd voor de échte smaak van de zee. Sicilië geeft zijn eigen draai aan de keukens van Afrika, Europa en het Midden-Oosten. Palermo is een echt hoogtepunt – vol streetfood. De straten van Palermo lijken wel een lopend buffet! Klinkt dat niet als je ideale vakantie?  

Camping in de buurt: El Bahira 

Hotspot #3: Oostenrijk natuurlijk! 

Oostenrijk - Eurocamp campingvakanties

Steiermark is het Groene Hart van Oostenrijk – en barst van de kuuroorden, kastelen, rivieren en karakteristieke oude steden. Graz is een juweel uit de Renaissance, met geweldige musea en eetgelegenheden. Maar het landschap maakt de meeste indruk. Fiets over paden langs het meer of duik het helderblauwe water in. Of misschien trekken de thermale bronnen je aandacht. De spa’s zijn de beste (en minst dure) in Europa.

Camping in de buurt: Bella Austria 

 

Hotspot #4: Geschiedenis in Girona 

Girona - Eurocamp campingvakanties

De oude, ommuurde stad Girona werd ooit veroverd door Romeinen en Moren. En dat is te zien én te proeven. Het middeleeuwse centrum is een wirwar van smalle straatjes met uitstekende musea en chique boetieks, galeries en restaurants. Bewonder de bruisende Rambla en loop omhoog door de Joodse wijk richting de kathedraal – die het oude Girona domineert.

Camping in de buurt: Cala Gogo

 

Hotspot #5: Betoverend Blois 

Blois kastelen - Eurocamp campingvakanties

In het hart van de Loire-vallei ligt de koninklijke stad Blois. Ontdek de levendige straten en pleinen. Bewonder ’s zomers veldslagen en schermpartijen op de binnenplaats van het Château Royal. Of laat je betoveren door het Maison de la Magie. En de wijn smaakt hier natuurlijk heerlijk. De traditionele restaurants in Blois liggen tussen het kasteel en de rivier. De wijnkelders zijn goed gevuld met Sancerre, Pinot Noir en Touraine-wijnen uit de regio.
Camping in de buurt: Le Parc de Fierbois

 

Hotspot #6: Hip Hamburg

Hip Hamburg - Eurocamp campingvakanties

Weinig steden zijn zo cool als Hamburg. Eén blik op de verbluffende Elbephilharmonie concertzaal laat zien dat dit er muziek in deze stad zit. De wijk Sternschanze staan elk weekend vol kraampjes met vintage kleding, boeken en schilderijen. Ook ambachtelijke bier is hier ‘hot’. Proef seizoensbier in een biercafé of sprookjesachtig verlichte biertuin. Prost!

Camping in de buurt: Sudsee Camp 

Hotspot #7: De sound of Lissabon

In mei hangt er muziek in de lucht in Lissabon! De stad host het Eurovision Songfestival voor de eerste keer. Lissabon is eigenlijk altijd een goede keuze – een Europese hoofdstad met een Latijnse ziel. Beklim de duizelingwekkende straten in Alfama voor een spectaculair uitzicht.

Camping in de buurt: Guincho

Hotspot #8 De opaalkust 

De stranden zijn er beroemd – maar Mont Saint-Michel is een échte must see. Dit rotseiland heeft 44 inwoners – maar er komen jaarlijk zo’n 3.000.000 bezoekers! Ontdek het kasteel en de beroemde Abbey aux Hommes in Historisch Caen. Een familievriendelijk uitje vol parken, terrassen en een uitgebreid voetgangersgebied.

Camping in de buurt: La ValléeDit bericht is 2113 keer gelezen.
Loes
Ik werk met veel plezier bij Eurocamp als Online Content & Social Media Manager. In de afgelopen jaren heb ik zelf veel mooie Eurocamp bestemmingen bekeken. Van fotoshoot in de Franse Dordogne tot vakantie aan de Côte d’Azur. Mijn ervaringen deel ik graag met je! Mijn favoriete Eurocamp bestemming is: Camping Aloha (Frankrijk, Languedoc-Roussillon)
%d bloggers liken dit: