Bij zonnig zomerweer passen gezonde ? en snelle! ? salades. Want wie heeft er nu zin om na een heerlijke stranddag uren in de keuken te staan? Ik in ieder geval niet? En ik ben dol op salades (het liefst vergezeld van een glas koele witte wijn en knapperig stokbrood). Daarom koos ik drie van mijn favoriete recepten – om je hoofd koel bij te houden – uit. Ideaal voor op vakantie, maar thuis in de tuin ook heerlijk? Ook zin om je tanden in zo?n een frisse gezonde zomersalade te zetten? Lees dan snel verder!
Salade met gegrilde halloumi & geroosterde rode paprika
Ingredi?nten: een stuk halloumi, pot geroosterde rode paprika?s, quinoa, spinazie, platte peterselie en balsamico siroop
Quinoa is een graansoort en geeft ? net als couscous ? wat extra ?body? aan je salade. Terwijl de quinoa op het gas staat, snijd je de halloumi in plakken en bedenk je of je de kaas wil grillen of niet? Ik zeg: doen – want deze Cypriotische kaas smaakt het best als je ?m een paar minuten op de grill hebt gelegd. Leg de plakken kaas op een bedje van spinazie en geroosterde rode paprika?s. Schep hier de gekookte quinoa overheen en garneer met de balsamico siroop en platte peterselie.
Caesar salade met een twist
Ingredi?nten: zak gemengde sla, gerookte kip, geraspte Grana Padano?kaas, knapperige croutons en romige caesardressing
Ik proefde de beste versie van deze bekende salade tijdens mijn vakantie op camping Playa Montroig (de restaurants op de camping zijn geweldig!). Vooral de eenvoud – en de twist van klassieke ceasar ingredi?nten ? vond ik verrassend geslaagd. ?Je hebt maar 5 dingen nodig om deze salade op tafel te krijgen? Bespaar dus niet op de kwaliteit van de ingredi?nten! Dit is het snelste saladerecept van de 3 ? je kunt ?m maken in minder dan 60 seconden? En ook vegetarisch is ie heerlijk: laat dan gewoon de gerookte kip eruit. Ready, steady, cook!
Salade met cajun zalm, courgette en reuzencouscous
Ingredi?nten: zalmfilet, cajunkruiden, courgettes, verse spinazie, reuzencouscous en cherrytomaten
Voor de zalm: Zalmfilets zijn erg makkelijk klaar te maken en verrassend voedzaam. Giet wat olijfolie in de palm van je hand en wrijf de filets ermee in. Plaats ieder filet op een stuk zilverfolie en leg ze op een bakplaat. ?Strooi de cajunkruiden erover. Vouw het zilverfolie dicht (niet te strak!), zodat de filets zijn ingepakt als cadeautjes. Plaats ze 20 minuten in een heteluchtoven op 180? C (totdat de vis helemaal gaar is). Leg de cherrytomaten ook op een stuk zilverfolie en besprenkel ze met wat olijfolie. Plaats ze?zo’n 10-15 minuten bij de zalmfilets in de oven.
Voor de salade: Reuzencouscous is te koop in de meeste supermarkten. Kun je het niet vinden? Geen paniek, ?normale? couscous smaakt ook prima… Tip: kook couscous in kippen- of groentebouillon voor extra smaak! Pak een aardappelschilmes (zo een die eruit ziet als een scheermes) en schaaf de courgette in lange linten. Mix de couscous, courgette, spinazie en gepofte cherrytomaten en leg de gebakken zalm er bovenop.
Heb jij ook een goed recept voor een lekkere en snelle zomersalade? Laat dan hier een reactie achter of plaats een foto van jouw culinaire tip op onze Facebook pagina!


Ik werk met veel plezier bij Eurocamp als Online Content & Social Media Manager. In de afgelopen jaren heb ik zelf veel mooie Eurocamp bestemmingen bekeken. Van fotoshoot in de Franse Dordogne tot vakantie aan de C?te d?Azur. Mijn ervaringen deel ik graag met je! Mijn favoriete Eurocamp bestemming is: Camping Aloha (Frankrijk, Languedoc-Roussillon)