Alleen samen

Deel op social media
Rate this post

Alleen samen op vakantie

De zomer van 2020

Eurocamp Camping Aloha, Languedoc

Oud en nieuw dit jaar, ik had zoveel plannen en goede voornemens. 2020 zou hét jaar worden. Dat ik die gezonde leefstijl nu eens écht ging volhouden; gezond eten, minder drinken en meer sporten. Deze zomer zou ik bikini-proof op het strand van een Eurocamp-camping in Spanje liggen. Proost!

Maar liep dat even anders…. Corona, het was de ‘ver-van-mijn-bed’-show. Net zoiets als de Mexicaanse griep en SARS, het zal allemaal wel meevallen, dacht ik toen nog.
Totdat eind maart ook Nederland in de intelligente lockdown ging… Scholen sloten hun deuren. Kinderen kregen thuis les. Lege kantoorruimtes, iedereen ging thuis werken. We gingen hamsteren, want als we maar genoeg toiletpapier zouden hebben… dan komt alles goed. Het had wel iets komisch. Een paar weken thuis. Even terug naar de basis. Borrels via Zoom, de zolder werd eindelijk eens uitgemest, achterstallig onderhoud in huis werd aangepakt, waardoor we met zijn allen rijen dik voor de Doe-het-zelf-zaak stonden.

Maar die paar weken, zijn inmiddels een paar maanden. Nog altijd kunnen we niet zomaar knuffelen met onze ouders en vrienden. Feestjes kunnen niet gevierd worden en boodschappen doen is nog altijd een stressvolle onderneming. Gelukkig zijn de regels afgelopen zomer versoepeld en konden we voorzichtig wat uitjes buitenshuis gaan plannen. En hier en daar zelfs een vakantie.

De plannen wijzigen
Eurocamp Camping Aloha, Languedoc

Wij zouden dit jaar naar Spanje gaan met de auto. We hadden een mooie camping uitgezocht met het hele gezin. Maar de besmettingen in Spanje nemen toe en Spanje is best ver van huis. Geen prettig idee. Uiteindelijk hebben we omgeboekt naar Zuid-Frankrijk, naar camping Aloha. Nog altijd 1250 km rijden, maar mocht er een code oranje komen, dan trappen we even flink op het gas en zijn we weer veilig thuis.

Waar ik normaal gesproken alleen maar bezig ben met de weersvoorspelling, was ik nu vooral bezig met het aantal besmettingen. Zou Frankrijk wel toegankelijk blijven voor Nederlanders? Gelukkig kun je bij Eurocamp tot 7 dagen voor vertrek nog omboeken, dus in het ergste geval moesten we op zoek naar een derde camping. Gelukkig kon onze vakantie doorgaan. 

Camping Aloha here we come!

De keus is gevallen op camping Aloha, bij Serignan Plage. Een schitterende camping met alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Camping Aloha ligt direct aan het strand, dus zon, zee en strand zijn gegarandeerd. En, zoals mijn kids zeggen; een ‘super nice’ tropisch zwemparadijs!  Normaal gesproken gaan wij vaak uit eten. Dit jaar zijn we vooral bij de caravan gebleven en hebben de lekkerste gerechten op de barbecue gemaakt. Het feit dat we een vaatwasser in de stacaravan hadden, maakte het dit jaar wel extra luxe! Alhoewel samen afwassen in een teiltje wél het ultieme vakantiegevoel is. De supermarkt op de camping voorziet in alle basisbehoefte en meer, dus de eerste paar dagen zijn we niet eens naar een grote Franse supermarkt geweest. Je hoeft de camping niet af, en dat is in deze tijd eigenlijk best fijn!

De omgeving van Lanquedoc
Eurocamp Camping in Beziers

Languedoc is een schitterende streek. Wijngaarden en warme zandstranden. Wind voor de watersporters. Authentieke marktjes voor de shopaholics.  En verrassend culturele steden als Bezier.
“Wat gaan we vandaag doen? Zwembad of zee.“ Vaak werd het combinatie van beiden. Mijn goede voornemen om met een killerbody op het strand te liggen is faliekant mislukt. Er zijn zelfs extra Coronakilo’s  bij! Maar in tijden als deze is dat ineens toch een stuk minder belangrijk. We zijn wel gezond en we hebben elkaar.  

Vakantie… dat voelde goed. Meer dan ooit samen, alleen met mijn gezin. Wij hoeven geen afstand te houden van elkaar. Op vakantie ben ik gewoon mama. Niet mama / vrouw van / werknemer / juf / schoonmaakster / schermpjespolitie. Gewoon mama. Hoe overzichtelijk en hoe relaxed.

Nu, weer thuis, is het toch weer even wennen. Gelukkig mogen de kinderen weer naar school, maar wij werken nog altijd zoveel mogelijk thuis. Het nieuwe normaal… ik moet er nog even aan wennen. Ik ga snel mijn volgende vakantie plannen, dan heb ik iets om naar uit te kijken.

Simone

Hi, ik ben Simone en ik werk sinds 2019 voor Eurocamp. Wat een feestje is dat! Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet de hele dag met vakantie bezig zijn?!
Ik ben getrouwd en heb twee geweldige kinderen die maar al te graag helpen met het testen van Eurocamp campings!Dit bericht is 1838 keer gelezen.