Blogger Foodinista vertelt over haar culinaire trip naar Toscane

Deel op social media
Rate this post

Kindvriendelijke vakantie met kinderen in Toscane

We zijn in Toscane! Zodra we camping Albatros in San Vincenzo binnen rijden weten we dat we kindvriendelijk Toscane hebben gevonden. Onze vakantie in Italië kan beginnen. We zijn dol op het eten in Italië, we zijn toe aan een zonnige vakantie en de kinderen kijken uit naar spelen en zwemmen na een lange autorit. Wij gaan naar de receptie van Eurocamp en checken snel in. Dit verloopt soepel en de oudste kan zelfs bij de receptie al spelen in de speeltuin. We kunnen snel naar onze luxe stacaravan om uit te pakken en allemaal te wennen aan ons thuis voor de komende 12 dagen. De vakantie is begonnen.

Zonnig Toscane

Toscane heeft een plekje in ons hart. De eerste kampeervakantie met onze zoon was ook in Italië en daarom hebben we daar nu met ons viertjes ook voor gekozen. De 10 maanden oude baby gaat ook voor de eerste keer kamperen en de eerste autovakantie. Eerlijk gezegd zijn wij geen echte kampeerders. Met onze ouders waren wij dit niet gewend. Als gezin hebben we alleen echt een liefde voor culinaire bestemmingen en deze beleven we graag vanuit een kindvriendelijke woning. Zo hebben we het luxe kamperen ontdekt met Eurocamp. De stacaravans zijn van alle gemakken voorzien. Wij zelf en de kinderen hebben een eigen slaapkamer. In de stacaravan zijn airconditioning, een complete keuken en een terras. Het is zo fijn om zelfvoorzienend te zijn en om van vrijheid te genieten.

Alles wat je wenst bij Camping Albatros

Van die vrijheid en het echte vakantiegevoel, daar maken we gebruik van. Met kleine kinderen begint de dag vroeg. Al is er de avond ervoor gedanst bij de minidisco. De bakker is vroeg open en we ontbijten in het zonnetje. In de ochtend bezoeken we een stadje en gaan we er op uit. In de middag gaan we terug voor een dutje, zwemmen bij het zwemparadijs, luieren bij de caravan, spelen in de speeltuin of naar het terras van Camping Albatros en een cappuccino drinken. Het kan allemaal. Vrijheid, maar vooral een fijne combinatie voor zowel papa en mama als de kinderen.

De kust van Italië

Denken we bij Toscane snel aan een bezoek aan Florence, daar zijn we niet geweest. Camping Albatros kun je vinden aan de kust van Toscane. Natuurlijk kun je een dag naar Florence, maar voor onze ochtenduitstapjes en met kleine kinderen was dit niet ideaal. Er zijn mooie uitstapjes voor een dag naar Elba, Pisa of Livorno. Maar ook zijn er veel kleine activiteiten om te ondernemen. Wij hebben zelf veel lokale markten afgelopen voor lokale culinaire specialiteiten en om Toscane te beleven.

Pecorino van kaasboeren tot ontmoeting de Pastaking

Deze culinaire lekkernijen gingen wij halen op de kleinere markten in San Vincenzo, Cecina en de stad Livorno met een markthal waar je pasta moet halen bij de Pastaking. Een dagje Lucca is een aanrader. Struinen over de kunstmarkt, genieten op één van de terrasjes en gezouten pistache ijs bij La Botega del gelato. Aan de kust van Toscane zijn we naar (de toren van) Pisa gereden, een wandeling door de stad gemaakt en een gelato bij De Coletelli gegeten. In de regio van San Vincenzo moet je wildzwijn eten als lokale delicatesse. Dit kan met prachtig uitzicht in het bergdorpje Castagneto Carducci waar een speeltuin is met prachtig uitzicht over de wijnranken. Zak vervolgens af om tussen de wijnranken te gaan wijnproeven bij Lo Cheri. Twaalf dagen vol diversiteit en tijdens het drinken van een wijntje zeiden we al weer tegen elkaar dat Toscane nooit verveelt.
Daphne van blog Foodinista
Ik ben Daphne (34 jaar) en verloofd met Eric. Moeder van Florian (5) en Philou (1). Ik woon in Kaatsheuvel, inderdaad bij het grote pretpark in Brabant. Dagelijks schrijf ik op mijn blog Foodinista over het heerlijke leven waarbij eten en drinken centraal staat. Eten en drinken op reis is daarbij zeer belangrijk en ik ontdek de (internationale) keukens graag met mijn gezin. Deze ontdekkingen deel ik op de blog en de social media kanalen. Lees ook haar artikel over de Italiaans borrelplank


Dit bericht is 9158 keer gelezen.