Column camping Castell Montgri in Spanje: ?Waarom doen we dit ook alweer?”

Deel op social media

header1

“Mam, mag ik nog een slokje water?”? “Natuurlijk lieverd!”
“Moet je dat zien, die lopen hier met een kinderwagen en huh.., zie ik daar nou iemand fietsen?”?”Dat gaat toch helemaal niet over die smalle bergpaadjes!?

Tussen de losse steentjes en prikkende planten zoeken we nauwkeurig onze weg. Al klauterend verplaatsen we ons meter voor meter. Op sommige stukken van de wandeling voelen we ons net een paar berggeiten. De zon staat al weer hoog aan de strakblauwe hemel. Hij brand op onze huid, pfff… In de verte zweven de vogels heerlijk door de lucht. Nog een plons water over mijn hoofd dan maar?.

“Waarom doen we dit ook al weer?? Hoor ik ineens. “Nog een klein stukje lieverd. Hier ligt een mooie tak, gebruik die maar als wandelstok.”

Vlak na het ontbijt zijn we al vertrokken naar het kasteel van Montgri. Het uitzicht wordt mooier en mooier. Eindelijk hebben we de top bereikt. We kijken uit tot ver over de zee. We genieten van het uitzicht – en van onze prestatie. In de verte zien we de camping. Tenminste… de plek waarvan we denken dat de camping ligt. Het mooie camping Castell Montgri is dat je hem bijna niet ziet liggen tussen al het groen.

collage-1

Na terugkomst van de vorige vakantie in Spanje op camping Castell Montgri, besloten we al dat we nog een keer terug zouden gaan. Wat hebben we genoten daar! Eigenlijk kan ik wel zeggen dat we dit jaar niet getwijfeld hebben over de vakantiebestemming (onze kinderen waren zeer duidelijk!!). Dus begin augustus gingen we het avontuur weer aan. Dit keer probeerden we minder bagage mee te nemen. Met de nadruk op ?probeerden?, want dat ene zomerjurkje was toch wel erg leuk en ik zou met die meiden kunnen gaan tennissen. Er liggen tenslotte mooie sportbanen op camping Castell Montgri, waaronder ook een tennisbaan. Ok? 3 rackets, tennisballen en dus ook tennisschoenen.. Je raadt het al, daar ging mijn goede voornemen om zuinig in te pakken.

De reis verloopt prima. We zijn zeer trots op onze kids, die de reis zo goed doorstaan. En zelfs de TOM TOM brengt ons in ??n keer op de juiste bestemming. We staan nu op een andere plek dan vorig jaar. Ook deze plek is prachtig. Wederom dicht bij het grote zwembad en we kijken uit over het voetbalveld. Ideaal voor de kinderen; ze kunnen hun gang gaan en toch houden we ze stiekem in de gaten. Dit keer is onze stacaravan nog luxer. Er zijn drie slaapkamers en twee badkamers. Laat de vakantie maar beginnen!

collage-2

Dit jaar zijn er drie van ons jarig in de vakantie. Op de grote dag mag de jarige uitkiezen waar we gaan eten. Nu zit er in het nabijgelegen plaatsje een Grand Caf? – m?t Nederlandse ?specialiteiten?. Dus de eerste jarige wil daarheen. Laat daar nou ook gratis WiFi zijn en jawel… we komen er niet onderuit… voetbal. Ook op de camping worden voetbalwedstrijden op een groot scherm uitgezonden. Het mooie is, dat je ervoor kunt kiezen om wel of niet te gaan kijken. Dus wanneer de mannen zich verdiepen in 010 en 020, genieten wij meiden heerlijk van de hitte van de zon – ver weg van de verhitte mannen. De tweede die jarig is, is ??n van onze dochters. Ze heeft van ons een nieuwe telefoon gekregen. Jammer genoeg valt de betaalde WiFi op de camping wat tegen. Ze heeft eigenlijk alleen bij het benedenzwembad goed bereik. Gelukkig vinden wij het geen must om altijd digitaal bereikbaar te zijn op vakantie, echter is het wel een aandachtspuntje. ?s Avonds wordt dit ruimschoots goedgemaakt. Er galmt ineens ?Happy Birthday? uit de speakers. Vriendinnen hebben bij de entertainers aangegeven dat ze jarig is en ze pakken het erg leuk op. Het wordt een groot feest !!

Naast de vele uren die in het zwembad van camping Castell Montgri?worden doorgebracht – denk aan waterpolo voor de kids en volwassenen, aquadance, waterkastelen en nog veel meer activiteiten – bezoeken we het strand ook regelmatig. Genoeg parkeergelegenheid, dus we gaan met eigen vervoer. De kinderen genieten van de hoge golven en de waterfiets met glijbaan, die je daar kunt huren. We struinen over de markt en genieten ’s avonds op het terras van een glas sangria, terwijl de kids nog op koopjesjacht zijn voor souvenirs voor achtergebleven vriendjes en vriendinnetjes.

collage-1.fw

De klapper onder de uitjes had de verrassing voor de laatste jarige moeten worden. Hij wordt elk jaar weer 28 en dat moet natuurlijk ook dit jaar weer gevierd worden. We gaan een dagje naar Barcelona . FC Barcelona heeft zijn eerste voetbalwedstrijd en ook al hou ik niet van voetbal, Camp Nou wil ik wel eens bezoeken. Dus.. zo gezegd, zo gedaan. Helaas ging het niet helemaal zoals verwacht. We hebben Barcelona namelijk niet gehaald. Iets met polonaise van auto’s en niet op tijd remmen… Na een middag goed balen – want de auto deed niet zoveel meer – overheerste de opluchting dat het alleen bij een blauwe plek hier en daar is gebleven. Echter geen Barcelona !!

Niet dat we een excuus nodig hebben, het is een mooie aanleiding om toch nog een keer naar deze plek aan de Costa Brava?terug te keren. We hebben tenslotte Barcelona nog steeds niet gezien en die tennisspullen… die zijn dit keer ongebruikt weer mee terug gegaan. De volgende keer gaan we echt tennissen. Echt waar?

?biancaDit bericht is 7693 keer gelezen.
%d bloggers liken dit: