Column camping Castell Montgri in Spanje: U HEEFT UW BESTEMMING BEREIKT…

Deel op social media

spanje deel 2 2013 009breed

 

U HEEFT UW BESTEMMING BEREIKT… klinkt de stem uit onze Tom Tom. Met vragende ogen kijken mijn man en ik elkaar aan. We staan in een smal, typisch Spaans straatje, bij een jeu de boules baan. Twee, door de zon gebruinde, oude mannen kijken niet op of om en spelen stug door. Vier verbaasde kinderen in lichte paniek op de achterbank. Dit klopt niet hoor mama? Waar is dat zwembad dan papa? We schieten in de lach en rijden verder.

Al gauw komen we aan bij camping Castell Montgri. Het weer is heerlijk, onze stacaravan staat op een hele mooi plek en de kinderen genieten al gauw van het zwembad.

Een vakantie uitkiezen voor een groot gezin valt niet mee. Zoveel mensen, zoveel wensen. Verschillende wensen welteverstaan! Echter het is gelukt… zwembaden, een voetbalveld, tennisbaan, strand in de buurt, leuke plaatsen in de buurt en… een gezellige bar. Ook de ouders mochten wat wensen indienen. Na een gezellige reis (met wat heetgebakerde momenten) kwamen we aan op de plaats van bestemming.

Er is enorm veel te doen op camping Castell Montgri. Onze dochter Noa, de oudste van het stel, heeft meegedaan aan een duikcursus onder begeleiding in het zwembad. Super spannend!! Ik sta aan de rand van het zwembad te filmen, te fotograferen en speel voor tolk. Echter al gauw blijkt dat sommige taal universeel is, voornamelijk de gebaren onder water. Het is een hele stoere onderneming en van al mijn taken aan de kant, is trots zijn de allerbelangrijkste! De jongens liggen het liefst de hele dag in het zwembad van de camping. Ook wordt er volop gevoetbald: vanaf het einde van de middag tot ’s avonds laat. Ze zijn zo druk met hun activiteiten, voetbaltoernooien en vakantievrienden dat we ze eigenlijk vooral zien als ze wat nodig hebben. En dat is dan voornamelijk zakgeld om nog meer leuke dingen mee te doen…. De zwembaden vinden ze super en ze kiezen vooral voor het zwembad dat het dichts bij onze stacaravan ligt. Hier zijn geen waterglijbanen, maar die missen ze ook eigenlijk niet. Er is wel een zwembad met glijbanen, daar moeten ze alleen wat verder voor lopen en tja wat zal ik zeggen… het blijven kinderen, dus hoe dichter bij, hoe beter.

vakantie 2013 spain 048

De supermarkt op het terrein valt tegen. Ondanks het ruime assortiment vonden we de producten erg prijzig en ook vonden wij de medewerkers niet vriendelijk. Ze hebben wel een pluspunt… de verse broodjes zijn heerlijk, dus die haalden we hier wel elke ochtend. Voor de rest van onze boodschappen gingen liever naar de grote supermarkt die net buiten de camping zit. Probleem opgelost!

Verder is een dagje naar het strand ook een aanrader. Daar ben je zo met de auto. Waarom we met onze eigen auto gingen, weet ik eigenlijk nog steeds niet, er gaat tenslotte ook een gratis bus heen. Het strand is heerlijk en ook daar is veel te doen. Ben alleen bang dat mijn man en ik het meest genoten van het strand, want na 333 keer vragen wanneer we weer terug zouden gaan naar het zwembad van de camping, hebben we de boel maar weer ingepakt. Clich? of niet, als de kinderen zich vermaken, heb je als ouder ook een fijne vakantie….

Wat onze kinderen wel erg leuk vonden, was struinen over de grote markt en winkelen in L?Estartit. Ze hebben allemaal hun eigen zakgeld en dat moet uitgegeven worden. En als ik schrijf moet… dan bedoel ik ook zeker moet. Het brandde in hun zakken. Wij probeerden het nog een beetje aan te sturen. We gaven tips over wat ze het beste konden kopen en waarschuwden dat die enorm dure knuffel toch eigenlijk wel overbodig was. Dat was tegen beter weten in. Eigen geld en eigen wil, maakte onze goedbedoelde hulp zo goed als kansloos…

vakantie 2013 spain 176

Helaas vliegt de vakantie op camping Castell Montgri zo om. Als we weer thuis zijn missen we de vakantiesfeer van de Costa Brava enorm. Niet meer elke dag genieten van de zon op je huid, lekker luieren en af en toe wat actie ondernemen. Heerlijk barbecue?n bij de stacaravan en genieten van de gezellige rumoer op de camping, want deze camping leeft! Er heerst gezelligheid. Er is veel entertainment voor jong en oud. Van sportieve activiteiten tot spel en dans. Waar de meiden de ene dag achter een mascotte aanhollen voor een foto (jawel… de campingeigenaren hebben iemand zo gek gekregen om met temperaturen boven de 30 graden in een caviapak rond te lopen), komen ze de volgende avond teleurgesteld terug, want de stoelendans, daar zijn ze toch echt wel te oud voor.. haha. Al met al: een topvakantie.

We kunnen echter alweer uitkijken naar nieuwe vakantieavonturen, want dit jaar gaan we weer naar camping Castell Montgri! We hebben al geboekt. Dezelfde plaats, dezelfde camping. We kijken er enorm naar uit. Er is in de buurt van L?Estartit nog zoveel te zien en te doen. Dit jaar willen we zeker het kasteel van Mongritt bezoeken. Wederom naar het strand, dit keer wel voor een hele dag? Misschien wel naar Barcelona. Zeker weer naar de haven, kijken naar de golven. Dit jaar misschien wel een excursie. Wie weet. Plannen genoeg. Nu eerst maar hopen dat de Tom Tom het dit jaar wel goed doet!

biancaDit bericht is 8493 keer gelezen.
%d bloggers liken dit: