De geheimen van Europa

Deel op social media
Rate this post

verborgen-schatten

Slenteren over de Ramblas in Barcelona? Het Collosseum in Rome bewonderen?? Dure jachten spotten in St Tropez? Ridders en prinsessen ontmoeten in de beroemde kastelen van de Loire?

Deze tips kom je in elke reisgids ? en op elke reiswebsite ? tegen. En dat is niet voor niets, want het zijn echte must-sees. Ben je een wat meer ervaren vakantieganger? Dan heb je deze ervaringen vast al lang van je to-do list afgestreept. Maar dat wil zeker niet zeggen dat je dan uitkeken bent op vakanties in Europa? Er zijn namelijk een heleboel ?verborgen schatten? in Frankrijk, Spanje en Itali?!?Van surfen over het zand tot een ?Twilight? filmtour en van zomerski?n tot de menhirs van Carnac. Ik ging voor je op zoek naar een aantal?geheimen van Europa. Heb je dit jaar zin in een uniek zomeravontuur? Lees dan gauw verder!

Machtige staande stenen
Tijdens een rondreis in Bretagne bleef ik een paar nachten slapen op camping La Grande Metairie.?Terwijl de Tom Tom ons richting deze bestemming leidde, keek ik vol verbazing uit het autoraam? Ik zag velden vol gigantische stenen – die rechtop in de grond staan – aan me voorbij flitsen; de menhirs van Carnac. Het zijn er meer dan 3.000 en sommigen zijn wel 6.000 jaar oud. Het verhaal achter deze stenenvelden is tot op de dag van vandaag een mysterie. Ik koos deze camping eigenlijk vanwege het mooie waterpark en de strand in de buurt. Maar ik kon het toch niet laten om af en toe mijn ligstoel te verlaten om te proberen het raadsel van de menhirs te ontrafelen. Er zijn?enorm veel?plekken in dit deel van Bretagne?waar stukjes van de puzzel te vinden zijn. Ik geef toe dat het mij niet helemaal gelukt is? Zin om zelf op onderzoek te gaan? In het Mus?e de la Pr?histoire in Carnac en in de verschillende toeristencentra kom je meer te weten.

Carnac - Menhir and dolmen

De Menhirs van Carnac in Bretagne

Surfen op het zand
Een van de ?hoogtepunten’ van mijn vakantie op camping La Cote d’Argent in?Gironde was het beklimmen van de Dune de Pilat. Het landschap van de Gironde is vlak, daarom is het verrassingseffect van deze 110 meter hoge duin des te groot. Tijdens de flinke wandeling omhoog, verandert het landschap langzaam van dennenbos in woestijnvlakte. Na de laatste traptrede genomen te hebben, weet je niet wat je ziet! Ik zocht een plekje in het warme zand en genoot van de frisse zeebries langs mijn gezicht en het spectaculaire uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ik keek toe hoe kinderen stukjes naar beneden rolden, parasailers hun parachute ombonden? en tieners elkaar fotografeerden tijdens energieke sprongen. Af en toe suisde er zelfs iemand langs op een surfplank! Ook zin om het zachte zand tussen je tenen te voelen op de hoogste duin van Europa? Grijp deze unieke kans!

Dune de Pilat

De Dune du Pilat in Gironde

Geniet van de vrede in Noord-Frankrijk
Voor een van?mijn meest indrukwekkende reizen in Europa hoefde ik niet ver te rijden. Op zo?n 650 kilometer rijden – in Normandi? – ligt camping La Vall?e. Een bezoek aan de beroemde D-Day invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog is een indrukwekkende belevenis. Op zoek naar bijzondere en spannende verhalen? Ontdek dan hoe zweefvliegers vlak voor de D-Day invasie de Pegasusbrug probeerden te veroveren in het museum ?M?morial Pegasus? in Ranville. Of bekijk het opmerkelijke gedenkteken in Sainte-M?re-?glise – en ontdek hoe parachutist John Steele een aanval overleefde, omdat zijn parachute aan een toren bleef hangen.

IMG_1868

Sainte-M?re-?glise in Normandi?

De Etna: een spektakel van brandende lava
Waar rook is, is vuur? Vulkanen hebben mij altijd al gefascineerd. Tijdens mijn vakantie op Sicili?, wilde ik dan ook graag zelf ?met vuur spelen? en zo dicht mogelijk bij de krater van de Etna komen. Eerst een dag uitrusten van de reis?op camping El Bahira?– zonnen op het priv?-strand, een frisse duik in het zwembad en genieten van een verse pizza Caprese in de pizzeria. De volgende ochtend vroeg was ik klaar voor het avontuur! Het is een behoorlijke reis (5 uur rijden) naar dit indrukwekkende natuurverschijnsel, maar absoluut de moeite waard. ?Hoe dichter ik naar de vulkaan toe reed, hoe meer ik zag groeien en bloeien op de vruchtbare grond rond de Etna. En zie ik daar nou echt huizen staan aan de voet van de vulkaan? Vanuit het informatiecentrum ging ik ? samen met een gids – per kabelbaan naar de top van de vulkaan. Ik had enorme hitte verwacht, maar het is hier best koud! Hier kwam ik voor? Prachtig zicht op de krater en je ziet de lava stromen. Eenmaal op weg terug naar de camping, voel ik me stiekem toch een beetje opgelucht dat ik dit overleefd heb. Deze vulkaan barst immers al miljoenen jaren regelmatig uit?

iStock_000022014924_Full2

De Etna op Sicili?

Ontdek zelf verborgen schatten
Ook zin in een uniek zomeravontuur? De omgeving van onze campings staan bol van activiteiten om uit te proberen en bijzondere plaatsen om te ontdekken. Met deze unieke belevenissen vul je je eigen vakantieavontuur in. Ik ben benieuwd welke verborgen schatten jij ontdekt hebt? Laat een reactie achter!

?loes

 Dit bericht is 6868 keer gelezen.