De ideale camping-pasta

Deel op social media
Rate this post

De ideale camping-pasta

Een recept van Keukenliefde
Spaghetti met Tonijn van Keukenliefde

Annemiek van Keukenliefde vierde samen met haar gezin vakantie op camping St. Avit Loisirs in de Franse Dordogne. Ze hield een dagboek bij boordevol leuke tips, ervaringen én heerlijke recepten! Kijk op Keukenliefde.nl voor het hele dagboek. Ze deelde ook haar favoriete pasta recept met ons; spaghetti met tonijnsaus. Dit is misschien wel dé ideale camping-pasta! Makkelijke ingrediënten, snel klaar én het hele gezin smult ervan. Eet smakelijk!

Spaghetti met tonijnsaus; dé ideale camping-pasta! Snel klaar én het hele gezin smult ervan!

Hoofdgerecht
2 tot 3 personen
15 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 270 g spaghetti
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden (Gedroogd of vers)
  • 1/3 klein rood pepertje, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • Flinke scheut droge witte wijn
  • 1 blik tomatenstukjes
  • Snufje suiker
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 à 2 el kappertjes, uitgelekt
  • Flinke hand rucola
  • Handje geraspte Parmezaan
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Breng een ruime pan met water aan de kook voor de pasta. Voeg zodra het water kookt wat zout en de spaghetti toe en kook beetgaar volgens de omschrijving op het pak.

Verhit een kleine kookpan met wat olie en fruit de ui en knoflook, totdat de ui zacht, maar niet gekleurd is. Doe de tonijn en kappertjes in een kom en voeg de helft van de ui en knoflook toe. Roer de tonijn los en breng op smaak met peper en zout. Dek af met een stukje aluminiumfolie om warm te houden. Voeg de kruiden en het pepertje toe aan de overige ui in het pannetje en bak op laag vuur even verder.

Zet het vuur hoog en blus de ui af met de witte wijn. Laat inkoken, totdat de wijn bijna verdampt is. Voeg de tomatenstukjes toe, zet het vuur weer lager en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een snuf suiker, peper en zout.

Giet de spaghetti af, vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan samen met een scheut kookvocht en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en hussel om.

Serveer de spaghetti met de tomaten- en tonijnsaus en garneer met een flinke toef rucola. Besprenkel indien gewenst met wat extra olijfolie en bestrooi met Parmezaan.

Eet smakelijk! En niet vergeten om daarna nog een lekker ijsje te halen als toetje!

Smaakt dit recept naar meer? Probeer dan ook eens de Libanese Tabouleh van Keukenliefde.


Keukenliefde

Dit is een recept van Annemiek. Op KeukenLiefde deel ze elke dag een lekker recept of smakelijke inspiratie. Ze is dol op lekker eten, bereid met liefde en aandacht. Maar niet teveel poespas. www.keukenliefde.nl



Dit bericht is 1257 keer gelezen.
%d