Hare Maristeit ging voor ons naar camping Sanguli

Deel op social media
Rate this post
Masai Lodge op camping Sanguli in Spanje
Masai Lodge op Sanguli

Camping Sanguli in Salou, buiten het hoogseizoen

Begin mei bezocht ik samen met mijn schoonzus en onze nog niet leerplichtige kleuters camping Sanguli in het Spaanse Salou. Buiten het hoogseizoen kan het weer in Spanje wisselvallig zijn, maar ik vind het qua temperaturen nog altijd vele malen aangenamer dan in Nederland. We hebben dan ook heerlijk alle dagen én avonden buiten kunnen doorbrengen. Ook konden we fijn (met korte mouwen) langs het strand fietsen, tapas eten op een zonnig terras in Cambrils en winkelen in Barcelona.

Strandvakantie aan de Costa Dorada in het voor- of najaar?

Op onze dag van aankomst was het helaas grijs, grauw en regenachtig. Maar de overige dagen was het gelukkig gemiddeld 22 tot 25 graden en meestal super zonnig. Op sommige dagen was er flinke wind of af en toe bewolking, waardoor het op het strand niet alle dagen erg fijn toeven was. Op het campingterrein en bij ons huisje voelde de temperatuur véél aangenamer: bij het zwembad lagen we vaak op gunstige plekken uit de wind, waardoor het aanvoelde als een heerlijke zomerdag! ’s Avonds koelt het af zodra de zon onder is. Als je in deze periode gaat is het dus zeker aan te raden om ook een warm vest en sokken mee te nemen. Maar overdag liepen wij dus fijn op slippers en in luchtige kleding en we hebben iedere avond en ochtend heerlijk buiten kunnen eten.

Strand salou

Camping Sanguli in Salou

Zwembad camping Sanguli

Camping Sanguli is énorm groot: het voelt een beetje als een gezellig dorp.Het is ongeveer 15 minuten slenteren van de ene naar de andere zijde van het terrein en de achterzijde grenst direct aan het strand van Salou. Er zijn verschillende zwembaden (die je echt allemaal moet proberen) en diverse supermarkten waar je alles kunt verkrijgen om in je eigen huisje te kunnen koken.Wij hebben een aantal avonden zelf gekookt in onze luxe Masai Lodge en dit beviel ons heel erg goed.De kinderen deden dan een siésta na een lange dag buitenspelen, wij dronken een wijntje op ons terras en aten vervolgens ’s avonds laat en lekker rozig een home made maaltijd: écht een ontspannen vakantiegevoel!

Fietsen van Salou naar Cambrils

Salou fietspad aan het strand direct voor camping Sanguli

Echt een aanrader om een dag te doen, is het huren van een fiets. Bij de receptie van camping Sanguli huur je voor €9,- per dag een fiets met kinderzitje. Als je meer kinderen wil vervoeren zijn er ook handige fietskarren te huur. Het plaatsje Cambrils ligt op slechts 4 kilometer afstand van Salou en is zeker een bezoekje waard. Het is een prachtig sfeervol en gemoedelijk Spaans dorpje met een leuke haven, waar wij een fijne dag gewandeld en gewinkeld hebben en heerlijke Tapas aten.

Met de trein van Salou naar Barcelona. Ook ging ik één dag alleen naar Barcelona. Vanaf camping Sanguli is het ongeveer 20 minuten lopen naar het treinstation van Salou. Er gaan verschillende type treinen naar Barcelona, met variërende reistijden van 1 tot 2 uur. Een prima reisduur dus voor een dagje shoppen en sightseeing in deze prachtige Spaanse stad! Ik had me voorgenomen om ’s avonds de laatste trein terug te pakken, maar…. ik kreeg stiekem wel een beetje heimwee naar ons fijne vakantiehuis en leuke reisgezelschap. Na een middagje struinen in Barcelona, zat ik dus ’s avonds weer heerlijk met ons clubje en een pizza bij de nijlpaarden van ons favoriete zwembad. Wij zijn echt van die beesten gaan houden en willen ze graag weer eens terugzien!

Maris Maria Renne (1979) heeft twee kinderen en een luie rode kater. Ze woont in een Haarlems opknaphuis dat ze met veel kleur en grappige items inricht. Ze fietst graag naar het strand en experimenteert vaak in de keuken. Op haar website HareMaristeit.nl deelt ze haar leukste vondsten, recepten, interieurtips en reviews van films,boeken of uitstapjes. Meer info? www.eurocamp.nl/sanguli
of volg Maris Maria Renne https://www.haremaristeit.nl/Dit bericht is 1549 keer gelezen.