Interview: kindvriendelijk kamperen

Deel op social media
5/5 - (1 stemmen)
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

Nina ging dit voorjaar op korte vakantie naar camping La Croix du Vieux Pont met haar partner D?nis, dochter Elisa (2) en zoon Max (4,5 maand). Dit was haar eerste vakantie met twee jonge kinderen. Benieuwd hoe kindvriendelijk deze kampeervakantie was??Wij interviewden haar!

Voor het eerst op vakantie als gezin van vier… Hoe voelde dat?

Op weg naar de camping haalden D?nis en ik samen herinneringen op over hoe wij vroeger onze vakanties beleefden. Nu uiteraard voorin de auto en niet meer op de achterbank met Walkman en Gameboy, zwaaiend naar vrachtwagens en eindeloos nummerborden noterend. Nu zijn wij de ouders die de kinderen meenemen op autovakantie naar de camping. Heerlijk om zo voor het eerst als vierkoppig gezinnetje op de Franse Autoroute te rijden en met (gelukkig) de navigatie aan op weg te gaan naar onze vakantiebestemming.

Hoe verliep de reis met twee kleintjes op de achterbank?

Een reis van 450 km naar camping La Croix du Vieux Pont met twee kleintjes in deze leeftijd is prima te doen!? Dankzij de navigatie hadden wij de handen vrij om broodjes, rijstewafels en diksap uit te delen. En de camping is, met ??n tussenstop,?prima te bereiken. Dit is extra prettig bij een kort verblijf.

Sliep Max goed in een nieuwe omgeving?

In de 3 slaapkamer stacaravan van Eurocamp, waar wij 3 nachten sliepen, stond ook het babybedje klaar inclusief linnen. Zo kon Max zijn slaapje gelijk voortzetten na aankomst op de camping en werd het bedje als echt ?campingbedje? gebruikt. ?s Nachts sliep hij prima en ook zijn slaapjes overdag gingen goed, mede dankzij de ruime plekken op de camping was het lekker rustig rondom de stacaravan en de temperatuur in de stacaravan was goed af te stellen dankzij de verwarming. Die hadden wij af en toe nodig omdat het `s nachts nog wel wat?koud kon zijn.

Wat vond je een leuk moment tijdens jullie eerste campingvakantie?

De eerste dag was het wat wisselvallig weer, waardoor we een tijdje binnen in onze stacaravan zaten. Ook binnenin de stacaravan was het goed vertoeven. De oudste kon lekker kleuren en knutselen. En wij brachten onder het genot van diverse Franse delicatessen kletsend en tijdschriften lezend de middag door. Een echte ?digital detox? en geen afleiding van wasjes die nog gedraaid moesten worden of een verlaat kraambezoek. En verder natuurlijk de eerste plons in het verwarmde zwembad en de pret en plezier die wij beleefd hebben tijdens de dagen dat wij op de camping in Frankrijk waren. Echt even quality time met zijn vieren!

Knutselen

Hoe heeft Elisa zich vermaakt?

De overige dagen was het prachtig weer. Door de ruime plekken op deze camping in Berny Riviere en zeer beperkt campingverkeer was het zeker een veilige plek voor een kleine peuter, ze kon lekker in het gras bij de stacaravan te spelen. Zo waren er ook al snel haar eerste vakantievriendjes en vriendinnetjes op camping La Croix du Vieux Pont. Verder was er genoeg te doen, deze camping is niet voor niets geselecteerd als Topselectie Petit Paradis camping. Elisa maakte elke dag progressie met haar trampolinesprongen, speelde heerlijk in de diverse speeltuinen en had de grootste zwempret in het zwembad met schuifdak en op het strandje bij het zwemmeer van beachbar Macao.

En jullie als ouders??

Bij het zwemmeer was het heerlijk vertoeven met gratis WiFi en een heerlijk drankje. Verder hebben wij veel gezelligheid gehad met de kleintjes en ook natuurlijk ?s avonds geborreld met zijn tweetjes. En de digital detox was ook heerlijk!

Een vakantie met twee kleine kinderen… hadden jullie geen overvolle auto?

De achterbak zat halfvol, mede dankzij het korte verblijf. Daarnaast hadden wij via Eurocamp de buggy gereserveerd die zeer intensief gebruikt is. Ook in de Eurocamp bolderkar hebben de kinderen de grootste lol gehad. Ook hadden wij het babypakket bijgeboekt waardoor wij het campingbedje, potje en kinderstoel niet zelf mee hoefden te nemen. Ideaal!

Hebben jullie de kinderclubs uitgeprobeerd?

Toen ik laatst vertelde over de kinderclubs op de camping kreeg ik direct de reactie: ?Ik ben blij dat ik eindelijk wat tijd heb met de kids, dan breng ik ze toch niet naar een kidsclub!? De kinderclubs van Eurocamp zijn een prima alternatief voor de speeltuin of een ochtendje zwemmen in het zwembad. Heerlijk dat ze even in een andere omgeving spelen met nieuw speelgoed, lekker kunnen knutselen met andere kinderen of zelfs kunnen leren fietsen met het Learn to Ride programma. Je brengt je kinderen natuurlijk niet van 8.00 tot 17.00 uur, daar is de kinderclub niet voor bedoeld. Maar net als thuis en op het kinderdagverblijf zijn hier genoeg leuke activiteiten waar je kleintje echt happy van wordt! ?En ouders doen gewoon mee (als zij dat willen natuurlijk). Allemaal onder begeleiding van speciaal opgeleide medewerkers. Veel gezinnen moeten dit nog verder ontdekken maar probeer het eens. De faciliteiten zijn er en alles is prima en professioneel geregeld. Ook op deze camping was er een breed programma aan activiteiten.

Heb je nog meer tips voor een geslaagde vakantie met baby of peuter?

  • Neem een thermoskan mee zodat je tijdens het ontdekken van de omgeving en stadjes makkelijk een (warm) flesje kan geven. Vergeet ook de draagzak niet, deze is super handig!
  • Reserveer een babybedje, kinderstoel en aankleedkussen, dat scheelt zeker ruimte in de kofferbak.
  • Babyvoeding is ook gewoon verkrijgbaar in de Supermarch?. Het merk Aptamil en ook hapjes vind je er van bijvoorbeeld Bledina.
  • Neem je hardloopschoenen mee om een rondje te joggen. Prima om de dag mee te beginnen, je bent immers toch vroeg wakker met een jong gezin.
  • Kies voor een camping uit de ?Petit Paradis? selectie van Eurocamp. De ruim 80 geselecteerde campings zijn helemaal ingesteld op gezinnen met kinderen van 0 tot 4 jaar.
  • De designstacaravan Aspect van Eurocamp en de Safaritent hebben een prachtige plek op de camping in Berny Rivi?re, met uitzicht op het zwemmeertje.

Aspect

Deel jouw kindvriendelijke vakantie ervaring!

Ben jij ook als jong gezin op campingvakantie met Eurocamp geweest??We zijn benieuwd naar je ervaringen! Laat je reactie hieronder achter.Dit bericht is 11816 keer gelezen.