Je huis christmas-proof maken met zomerse vakantiesouvenirs? Dat kan! 8 x DIY Kerstversiering – Summer & Beach Style.

Deel op social media
4.5/5 - (2 stemmen)

Zin in een zonnige kerst? Of ben je uitgekeken op je vertrouwde kerstballen, dennenkransen en waxinelichthouders? Gebruik je zomeritems of vakantiesouvenirs om originele kerstversiering te maken! Het zal je verbazen wat je in een middag creatief bezig zijn voor elkaar krijgt. En hoe goed zomerse schelpen, stukken drijfhout en dennenappels in een kerstinterieur passen? Ga dus snel aan de slag met deze 8 DIY tips en verras je gezin ? ?n kerstvisite – met stijlvolle kerstversiering in Summer & Beach Style. Welke vakantiesouvenirs heb jij nog in huis?

1. Dennenappels

Op veel vakantiebestemmingen van Eurocamp – zoals het Franse Les Landes of de Provence, het Italiaanse Toscane of Kroati? – ligt de grond bezaaid met dennenappels. Hebben je kinderen ze verzameld en mee naar huis genomen? Perfect! Want dennenappels passen perfect in je kerstinterieur. Voor versiering van dennenappels geldt: less is more. Maak er een krans of stijlvolle kerstboomhangers van.



2. Strandzand

Blijft de witte kerst dit jaar uit? Van strandzand en wat vrolijke zomeritems cre?er je een gezellige ‘sneeuwpop’! Waarschijnlijk heb je niet meer dan een potje zand meegenomen van je strandvakantie. Maar h?, who cares? Fake it till you make it – en haal een zak zandbakzand bij de bouwmarkt. Let it sand, let it sand, let it sand…



3. Zonnebrillen

Is je zonnebril van afgelopen zomer zoooo 2015? Dat komt goed uit! Transformeer je oude zonnebril tot een sneeuwpop. Een penseel, een paar potjes verf en een accessoire voor om de ‘nek’ en klaar is Frosty.



4. Wijnflessen

Ontdekte jij afgelopen zomer bij die Franse/Italiaanse wijnboer ook die ene lekkere wijn? Dan heb je uiteraard een doos mee naar huis genomen. Eenmaal thuis smaakt hij altijd anders, vind je niet? Maar dit even terzijde? Lege wijnflessen zijn de perfecte kerstdecoratie. Schilder ze wit en zet er mooie kerstakken in. Of roep je kinderen erbij leef je helemaal uit op de versie kerstman/sneeuwpop/rendier.



5. Slippers

Okay, waarschijnlijk heb je geen 50 paar strandslippers in huis ? en ze zijn ook niet heel makkelijk te krijgen in december – , maar ik wil je dit kunstwerk niet onthouden ;). Met wat minder slippers kun je toch een originele krans maken.



6. Schelpen

Heb je afgelopen zomer een strandvakantie gehad met je gezin? Grote kans dat er een indrukwekkende schelpenverzameling mee naar huis is gegaan? Dit is het moment om daarvan te profiteren. Maak bijvoorbeeld een schelpenslinger – verf de schelpen en bevestig ze met een lijmpistool aan een koord of lint. E?n van mijn favorieten uit deze DIY kerstversiering top 8 is de kerstverlichting met schelpen. Supermooi voor op de eettafel ? of de buitentafel als je voor een snoer buitenverlichting kiest. Nog een idee voor je schelpenverzameling: lijm ze op een kerstbal en cre?er een verrassend effect. Bekijk alle idee?n op ons Pinterest bord DIY Kerstversiering – Summer & Beach Style.



7. Strandemmertje

Misschien is het strandemmertje van jouw kind niet zo stylish als deze – maar toch is dit een leuke decoratie voor donkere decemberavonden.



8. Drijfhout

Ook drijfhout is het ideale materiaal voor DIY Kerstversiering in Summer & Beach Style. Van wat grotere stukken drijfhout maak je een deur- of muurhanger. Of ga voor het wow-effect en maak een originele ?n sfeervolle canvas met lampjes en drijfhout? Deze schitterende krans van drijfhout vind ik zelf het mooist.



Bekijk alle 19 Pins van het bord DIY Kerstversiering – Summer & Beach Style.

Zin gekregen om aan de slag te gaan met alle Do It Yourself tips voor zomerse kerstversiering? Ik ben benieuwd naar het resultaat en vind het leuk als je een reactie achterlaat! Of misschien heb je zelf ook een idee.

Follow Eurocamp campingvakanties’s board DIY Kerstversiering – Summer & Beach Style on Pinterest.



Dit bericht is 5907 keer gelezen.