Met een peuter op de camping in Oostenrijk: sneeuw, zwemmen en bergen

Deel op social media
4/5 - (1 stemmen)

Luxe campingvakantie in Oostenrijk

Mijn man en ik kozen unaniem voor een luxe campingvakantie in Oostenrijk, want die bergen trekken ons het meest. Samen met onze dochter verbleven wij op Camping Sportcamp Woferlgut in de buurt van de Grossglockner Hochalpenstrasse. Zodra we de camping uitlopen wandelen we direct de bergen in met een prachtig uitzicht op Zell am See. Wat is dit genieten en precies wat we zochten. We zijn dan ook erg blij met onze keuze voor deze camping en ook onze luxe Eurocamp stacaravan ziet er goed uit met z’n grote overdekte houten veranda.

Sneeuw in mei!

We hadden alleen een beetje pech met het weer. Waar het in april nog zomers warm was geweest, viel er nu sneeuw. Gelukkig was de stacaravan uitgerust met verwarming en heeft de camping een prachtig en gloednieuw binnenzwembad. Toegang tot dit zwembad is niet inbegrepen in de prijs van je verblijf, maar vanwege het slechtere weer was dit een uitgave die wij er graag voor over hadden. Een zwembad is gewoon ideaal tijdens je campingvakantie. In de warmere zomermaanden kun je gratis zwemmen in het grote meer dat onderdeel is van de camping en direct achter onze stacaravan aan de voet van de bergen lag.

Mooi weer garantie

Ik weet nog dat mijn man grapte of we de vakantie niet beter hadden kunnen omboeken vanwege het slechtere weer. Eurocamp maakt dit in principe wel mogelijk met hun Mooi Weer Garantie. Uiteindelijk hadden wij de meeste dagen gewoon zon en bleef het veelal droog. Eigenlijk hadden wij nog best wel mooi weer en hadden we alleen in ons eerste weekend een valse start. Helaas betekende die verse laag sneeuw wel dat de opening van bijvoorbeeld de Lichtensteinklamm, Kitzlochklamm en de Sigmund Thun Klamm uitgesteld werd. Dit zijn mooie bergkloven in de omgeving van de camping die een bezoekje zeker waard zijn.

Verjaardag vieren op de camping en de Krimml watervallen

We hadden niet verwacht dat we zomerse temperaturen zouden hebben in mei, maar sneeuw is weer een ander uiterste waar we niet op hadden gerekend. Ondanks dat veel activiteiten nog gesloten waren konden we toch wel wat dingen ondernemen. We maakten vanuit de camping een bergwandeling genaamd Seeblickrunde Brucker Berg, bezochten de Krimml watervallen, het dorpje Zell am See, Wildpark Ferleiten en ontdekten de Grossglockner Hochalpenstrasse die op onze laatste vakantiedag open ging. Naast dit alles vierden we ook ZoĆ«’s tweede verjaardag die week en gingen we lekker vaak zwemmen. We hebben uiteindelijk heerlijk genoten van onze luxe campingvakantie in Oostenrijk.

Lian van blog Lian van Rens
Ik ben Lian en samen met mijn man en dochter ben ik graag op reis. Ons reishart hebben we jaren geleden verloren aan Amerika, maar ook reizen we graag door Europa. In het dagelijkse leven heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt en help ik als Amerika-reisexpert en reiscoach anderen bij het plannen van hun rondreis naar Amerika. Daarnaast blog ik over onze eigen reizen en geef ik (Amerika) reistips op mijn website Lianvanrens.nl.Dit bericht is 5070 keer gelezen.