Op reis in eigen huis

Deel op social media
Rate this post

Op reis in eigen huis

Een leuke tip van Hip & Hot

Op reis in eigen huis - Hip en Hot  - Eurocamp campingvakanties

We zitten inmiddels al een paar weken thuis. Nooit eerder was je als gezin zoveel samen. En ondanks dat het soms best pittig is, zorgt het ook voor hele fijne momenten. Je bedenkt de gekste dingen om elkaar bezig te houden; kamperen in Tuinzania, sporten in Woonkameroen met Nathan Rutjes, een speurtocht door het hele huis. Alles wordt uit de kast gehaald om deze tijd zo goed mogelijk door te komen met elkaar.

Ook Judith van Hip & Hot heeft iets leuks bedacht. Judith zou afgelopen meivakantie met ons naar Kroatië gaan naar camping Village Simuni, maar dat kon helaas niet doorgaan door Corona. Judith heeft heimwee naar vakantie; “Ik mis het reizen wel. Ik hou van het ontdekken van andere culturen, mooie natuur, lekker eten. Vandaar dat ik zat te denken hoe ik dat de komende tijd kan ondervangen. Ik ben maar eens begonnen met wat activiteiten thuis met de kinderen rondom het land dat wij zouden bezoeken.” En dat heeft Judith op een hele creatieve manier gedaan die wij met je mogen delen!

Ideeën Hip & Hot – op vakantie in eigen huis:

  • Zoek uit waar je vakantieland eigenlijk ligt?
  • Wat is de geschiedenis van dit land?
  • Ga op zoek naar de bijzonderheden, zoals de UNESCO Werelderfgoedlijst. Welke bezienswaardigheden zou jij willen ontdekken?
  • Teken, verf of knutsel de vlag van je vakantieland.
  • Maak een kijkdoos over de vakantie.
  • Wat is er uitgevonden in het land en ga knutselen.
Op reis in eigen huis -  Eurocamp campingvakanties

Judith heeft ontdekt dat Kroatië veel uitvindingen op haar naam heeft staan. Zo is de parachute bedacht in Kroatië, dus knutselden de kinderen een parachute. En die moest natuurlijk ook getest worden! Maar ook de stropdas is er uitgevonden, dus hebben de kinderen een eigen stropdas gevouwen van papier. Wil je nog meer leuke suggesties? Lees dan hier het hele blog.

Het is ook leuk, en lekker, om een typisch lokaal gerecht te maken. Duik gezellig samen de keuken in!
Of doe een mini taalcursus! Dat kan bijvoorbeeld via Squla. Dat platform is bekend terrein voor onze schoolgaande kinderen!

Zo maak je uiteindelijk een reis in eigen huis. Straks kunnen we hopelijk weer echt op reis. Voor nu houden we het bij de voorpret!
Lees hier het hele blog met nog meer foto’s en tips!

Over Hip en Hot: Life won’t sparkle unless you do! Deze quote geeft precies aan waar wij voor staan. Wij willen genieten van het leven. Van heerlijk uit eten tot een gezellig uitje met (of zonder) de kinderen. Van uitbundig shoppen tot lekker koken. Naast een hippe papa en mama ook een leuke man en vrouw zijn. Wij delen de ontdekkingen van het Hip & Hot team graag!Dit bericht is 1411 keer gelezen.