Op vakantie met een peuter? Dit zijn de 5 voordelen!

Deel op social media
4.7/5 - (7 stemmen)

Vakantie met een peuter: Aspect stacaravan op camping La Croix du Vieux Pont

Wat was het leuk! Onze eerste gezinsvakantie op een camping van Eurocamp in de super de luxe stacaravan Aspect. De eerste twee zomervakanties durfden we het nog niet aan om langer dan 3 uur in de auto te zitten – en tevens het risico te lopen de nachtelijke stilte op de camping compleet te verstoren met Micha?s nachtelijke huilbuien. Maar met een vrolijke peuter die inmiddels een voorbeeldig slaapritme heeft ontwikkeld gingen we er dit jaar voor! Want de Franse zon, volop veilige buitenspeelruimte, meerdere zwembaden, een strandje, peuterclubs en een super kindvriendelijke stacaravan (m?t alle luxe voor onszelf) klonken ons als muziek in de oren ? terugdenkend aan de toch wel wat saaie vakantiehuisjes in eigen land waar we eerdere vakanties doorbrachten. Een vakantie met peuter op een camping in Noord-Frankrijk.

Vakantie met een peuter: zwemmeertje met strand op La Croix du Vieux Pont

5 voordelen van een vakantie met peuter?

Camping La Croix du Vieux Pont bleek een schot in de roos. Een heerlijke vakantie-oase op nog geen 5 uur rijden van Amersfoort. De zon scheen negen dagen lang non-stop en we genoten volop van de Franse sfeer (lees: verse baguettes en croissants, krakende krekels en ?Bonjour? roepen tegen medewerkers van de camping). Micha was compleet gelukkig met een dagritme van zandkastelen bouwen op het lagunestrand, spetteren in het peuterzwembad, schommelen op een afgebladderd speeltoestel en een diner van worstjes van de barbecue. Meer hadden we niet nodig!

Dat een vakantie met een peuter weer heel anders is dan een vakantie met een baby spreekt natuurlijk voor zich. Aan het eind van de heerlijke dagen zijn me toch wat voordelen op gevallen. Benieuwd naar deze voordelen van een vakantie met peuter? Ik deel ze graag met je!

#1 Je wordt een echte Grillmaster

Als je (net als wij) een peuter hebt die nog geen minuut stil kan zitten, is uit eten gaan niet echt een ontspannen ervaring. Wij vonden het dan ook heerlijk om (bijna) elke avond de barbecue aan te ?steken? ? dat kostte weinig moeite aangezien onze Aspect stacaravan voorzien was van een super gemakkelijke gasbarbecue. Je hebt niet meer nodig dan mals vlees van de slagerij van de supermarch?, een baguette, wat sausjes en salades. Wij blij, peuter blij. We probeerden ook nieuwe barbecue recepten uit zoals ?het ultieme broodje hamburger? van Keukenliefde.nl. Z? lekker dat ie 3 dagen later weer op het menu stond.

Vakantie met een peuter: lekker eten op camping La Croix du Vieux Pont

#2 Je krijgt ?The perfect tan?

Vroeger las ik in tijdschriften altijd tips om op vakantie ?the perfect tan? op te lopen. Badmintonnen in de branding of ?een potje beachvolleyballen zouden je gegarandeerd de mooie en egaal bruine kleur opleveren.?Nou sloeg ik deze tips meestal in de wind en ik bleef stug op mijn buik of rug op een handdoek liggen lezen. Maar als je met een actieve peuter op stap bent hoef je voor weinig beweging niet bang te zijn! Maaaammaaaa, schommelen. Maaaammaaaa, van de glijbaan. Maaaammaaaa, appelsap. ?Maaaammaaaa, daarheen? Zou ik dan dit jaar ?the perfect tan? gehad hebben?

#3 Je maakt de vroege ochtend mee

?s Winters heb ik een enorme hekel aan de vroege ochtend ? want het is dan meestal heel koud en donker. Maar ?s zomers kan ik er best van genieten! Het eerste uur van onze dag bestond uit gewekt worden door een zacht stemmetje, samen de deuren naar het terras openslaan en even luisteren naar de stilte die nog op de camping heerste. Lekker knuffelen in de frisse buitenlucht met een nog wat slaperige peuter in zijn pyjama en dan op naar de bakker voor een vers ontbijt. Goedemorgen!

Vakantie met een peuter: Spelen in de indoor speeltuin van La Croix du Vieux Pont

#4 Geen onnodige boodschappen

Je loopt in een Franse supermarkt en je laadt je kar vol met heerlijke knoflookolijven, flessen wijn, nougat, pat?, brie. Nog even rondsnuffelen tussen het fruit?. En h?, wat zullen we vanavond eens op tafel zetten? Dan ben je zo 1,5 uur verder. Herkenbaar? Nou, niet als je een peuter bij je hebt! Tip: maak een heel goed voorbereid boodschappenlijstje (het liefst afgestemd op de looproute) en stop zo snel mogelijk de essentials in je karretje ? terwijl je ondertussen probeert je peuter in bedwang te houden die met zijn kleine karretje op de speelgoedafdeling afdendert en een woedeaanval krijgt bij het koekjes-schap. Voordeel: je zit niet met een koelkast vol eigenlijk onnodige boodschappen en het is ook best goed voor de lijn.

#5 Heerlijke herinneringen aan de vakantie met onze peuter

Het allergrootste voordeel van een vakantie met peuter is natuurlijk dat je enorm veel quality time met je gezin doorbrengt. Het is super leuk om samen buiten te spelen en nieuwe dingen te ontdekken. ?n het levert je een grote hoeveelheid prachtige foto?s van je vrolijke kleintje op. We kijken met enorm veel plezier op de vakantie terug en Micha vertelt er ook nog regelmatig iets over. We hebben nu alweer zin in onze luxe campingvakantie in 2017!

 

 

 

 

 

 

 

 Dit bericht is 3935 keer gelezen.