Koken op vakantie – we hebben er allemaal wel eens moeite mee? ?Daarom beantwoordt Foodblogger Annemiek van Keukenliefde?alle brandende vragen die jullie haar op Facebook stelden. Brandt jouw sat? steevast aan op de BBQ? Weet je niet hoe je een picknickmand vult? Of kun je niet kiezen uit al die Franse kaas in de Hypermarch?? Lees hier dan snel alle kooktips van Annemiek!
![]() | Anneke Geitenbeek Wat leuk deze Q&A! Ik zou graag tips willen over hoe ik in zo min mogelijk tijd een gezonde, lekkere gezinsmaaltijd kan bereiden. Uiteraard aangepast aan de inventaris in de caravan! |
Hoi Anneke, denk vooral aan makkelijke eenpansgerechten zoals bijvoorbeeld risotto, maaltijdsalades, bami of nasi, boerenomelet met krieltjes, chili con carne, stamppot, pastasalade, soep, paella, ratatouille. Vorige week deelde ik mijn tips voor koken op de camping in dit artikel op KeukenLiefde. – Annemiek
![]() | Carola Lialiangas-Blaauwendraad Heb je misschien nog leuke bbq recepten voor de kids? Zonder vette sausen of al te pittige kruiden en uiteraard makkelijk te maken tijdens de vakantie met little helpers 😉 |
Tomatenbruschetta is een leuk hapje om samen met kinderen te maken op de barbecue. Ze vinden het heerlijk! Kinderen zelf barbecue-spiesjes laten maken is ook een leuk idee. Koop verse saucijsjes, braadworst of knakworst, snijd in stukken en rijg ze om en om met verschillende soorten groenten (bijv.?Cherrytomaat, courgette, chorizo, stukje maiskolf, paprika) aan een stokje. Of koop kleine broodjes voor zelfgemaakte mini hamburgers. Laat ze de hamburgers zelf beleggen!?– Annemiek
![]() | Niels Jansen Oesters zijn mijn favoriete seafood! Hoe kun je het best oesters op de BBQ bereiden? |
Oesters smaken heerlijk van de barbecue. Je kunt ze het beste indirect grillen (dus niet direct boven het vuur leggen) Als de schelp opengaat zijn ze goed. Hier vind je een lekker recept voor zeevruchten van de barbecue.?– Annemiek
Een marinade van olijfolie, geperste knoflook en gedroogde chilivlokken! Na het grillen besprenkelen met citroensap. :)?– Annemiek
![]() | Barbara Schinkel Ik zou wel wat suggesties willen voor lekkere tapas gerechtjes om op de camping klaar te maken. |
Omwikkel in stukken gesneden verse worst of knakworst met spek en grill op de barbecue. Vul jalapeno pepers met roomkaas en honing, omwikkel met spek en grill op de barbecue, reeds voorgekookte aardappelblokjes in een aluminiumbakje goudbruin bakken op de barbecue en serveren met een pittig tomatensausje. Serveer in knoflook- en chiliolie gemarineerde gamba?s van de barbecue met knoflooksaus. Gegrilde sardientjes van de barbecue. Maak kleine mini-spiesjes met kip, vlees of vis. Kleine gehaktballetjes van de barbecue ingesmeerd met barbecuesaus. Grill plakken courgette en aubergine. Rooster paprika en pepers tot ze zwartgeblakerd zijn, pel ze en snijd in stukken. Maak kleine aluminiumpakketjes met halloumi kaas, chilipeper, citroen, rozemarijn en olijfolie.?– Annemiek
![]() | Marleen van den Berg Ik ben dol op pasta met vis. Het liefst drink ik hier een glas wijn bij. Wat voor wijntip heb je voor me? |
Kijk even in de categorie Spijs & Wijn Marleen. Hier staan diverse pastarecepten met bijbehorend wijnadvies van een echte wijnkenner!?– Annemiek
![]() | Gemma van der Hulst Risotto is mijn lievelingsgerecht, maar voor een lekker risotto sta je algauw een tijd in de keuken. Hoe bereid ik een eenvoudige maar smakelijke risotto? |
Dit is een heerlijke recept voor risotto, Gemma.?Hier vind je nog meer risottorecepten op een rij.?Eigenlijk zijn alle risottorecepten makkelijk te bereiden. Daarom ben ik er zo dol op! :)?– Annemiek
![]() | Eileen Wernsen Graag een tip voor een pastasalade zoals de Italianen hem zelf maken en lekker is voor de kids. |
Een heel eenvoudig maar lekker recept is lauwwarme pasta mengen met gehalveerde cherrytomaten, in stukken gescheurde (buffel) mozzarella, rucola, geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Op smaak brengen met olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen.?– Annemiek
![]() | Stephan de Leede Wat is een handige lunch om mee te nemen naar het strand als het warm weer is? |
Deze couscoussalade met munt, tuinbonen, doperwten en feta is mijn favoriet.?Maar deze rijstsalade, aardappelsalade?of deze pastasalade zijn ook heel geschikt om mee te nemen??Wel bewaren in een koeltas in een goed afsluitbare bak om zandhappen te voorkomen. ;)?– Annemiek
![]() | Yvonne Pieterse Dit jaar naar Spanje! Mijn kinderen zijn dol op toetjes... Wat is nu een typisch Spaans nagerecht? |
Churros met kaneelsuiker of chocoladesaus of crema catalana! Hmmmmm ? 🙂 Veel plezier!?– Annemiek


Ik ben Annemiek, een getrouwde moeder die het Betuwse Tiel haar thuis noemt. Ik denk, droom en dagdroom over lekker eten. Op elk moment van de dag! Op KeukenLiefde vul ik de bladzijden met al mijn culinaire avonturen. Elke dag iets nieuws: een recept, kookvideo, een blik achter de schermen, of een culinaire ontdekkingsreis. Ik houd van een uitdaging, maar koken moet vooral leuk zijn. Zo maak ik moeilijke recepten makkelijker en simpele recepten avontuurlijker. Geniet van het leven; het is ??n groot culinair smulfeest!