Nog een paar dagen en het is weer kerst. Je schuift met vrienden of familie aan een grote tafel en geniet van heerlijk eten. Waar zetten jullie je tanden in? Gourmet, fondue, varkenshaas, zalmtartaar of carpaccio? Allemaal heerlijke kerstklassiekers?
Maar het kan ook anders! Wil je dit jaar een zonnig kerstdiner op tafel toveren? Verras je kerstgezelschap met streekgerechten uit Umbri?, Cataloni?, Kroati??of Sicili?. Op onze vakantie bestemmingen in heel Europa deden wij afgelopen zomer volop culinaire inspiratie op. Wij delen de hoogtepunten graag met je!
Streekgerechten uit Umbri? – Linzensoep
Linzensoep wordt in Itali? traditioneel gegeten tijdens de kerstdagen. Ik heb hier?tijdens mijn vakantie ooit een heerlijke linzensoep gegeten in restaurant ?Porcello Felice? ? de Vrolijke Big – op camping Il Collaccio in Castelvecchio di Preci. De vrouwen van de campingeigenaar (Le signore Baldoni) koken hier alsof ze voor hun eigen familie koken. – Barbara
Streekgerechten uit Spanje – Pincho?s
Wij waren op vakantie op camping El Delfin Verde, daar vlakbij is het plaatsje Begur. In een restaurant op het dorpsplein van Begur kun je ?pinchos? eten ? het chique broertje van tapas. Dat zijn allemaal kleine gerechtjes geserveerd op krakend vers stokbrood. Overal zit een stokje (een pincho) in. Je kiest wat je wilt en je levert bij het afrekenen de stokjes in. Ze waren allemaal even heerlijk! De witte Albari?o wijn op hetzelfde terras is ook een aanrader. – Anneke
Streekgerechten uit Kroati? – ?evap?i?i
Mijn vrouw komt uit Kroati? ? ik heb haar leren kennen toen ik als campingmedewerker op camping Lanterna werkte. Mijn favoriete streekgerecht is ?evap?i?i (dat spreek je uit als tje-wap-sji-sji). Gekruide worstjes van lams- en rundergehakt. Het lekkerst met rauwe uiringen en ajvar (een mengsel van paprika, ui en tomaat). We eten ze altijd bij mijn schoonmoeder als we op familiebezoek in Kroati? zijn. En thuis met kerst serveer ik ze graag aan mijn vrienden. We houden dan een winterbarbecue in de tuin. Dobar tek! – Jurjen
Streekgerechten uit Sicili? – Dolce
Tijdens mijn vakantie op camping El Bahira op Sicili? was ik dol op de Siciliaanse zoete gebakjes, of ‘Dolce‘, zoals de locals ze noemen. Ze worden gemaakt door ervaren banketbakkers. In elke stad en in elk seizoen worden verschillende gebakjes gemaakt. De ultieme traktatie is Cannoli Siciliani. Deze krokante schelp is gevuld met slagroom, ricotta en chocolade chips en heeft een laagje poedersuiker om het af te maken. La dolce vita! ? Laura
Zelf?streekgerechten proeven op vakantie?
Heb je de smaak van vakantie te pakken gekregen? Ga deze zomer dan zelf heerlijke lokale specialiteiten proeven op een van onze best gewaardeerde campings in Europa. Bezoek een Franse markt en struin langs kramen met zelfgemaakte wijnen en verse olijven… Geniet ?s avonds van een heerlijke gelati aan de rand van een Italiaans meer… Eet samen met de plaatselijke bevolking versgevangen inktvis met a?oli in een Spaanse vissershaven? Proef de authenticiteit. Bon app?tit. Buen provecho. Buon appetito. En natuurlijk Merry Christmas!
Heb jij dit jaar?ook een zonnig kerstgerecht gegeten of geserveerd? We lezen het graag in een reactie!


Ik werk met veel plezier bij Eurocamp als Online Content & Social Media Manager. In de afgelopen jaren heb ik zelf veel mooie Eurocamp bestemmingen bekeken. Van fotoshoot in de Franse Dordogne tot vakantie aan de C?te d?Azur. Mijn ervaringen deel ik graag met je! Mijn favoriete Eurocamp bestemming is: Camping Aloha (Frankrijk, Languedoc-Roussillon)