Op vakantie met de auto: 7 beproefde tips voor een gezellige lange rit met kinderen

Deel op social media
5/5 - (4 stemmen)

 

Op vakantie met de auto

?Zijn we er al bijna??. ?Ik moet plassen?. ?Mag ik een ijsje?? Hoor jij deze ? en andere – uitspraken ook regelmatig vanaf de achterbank klinken tijdens lange autoritten?

Op vakantie met je kinderen betekent quality time voor het hele gezin. Maar er zijn af en toe ook momenten van stress voor de ouders. Vaak besteden ouders veel tijd aan het plannen van activiteiten voor tijdens de vakantie. De autoreis wordt meestal vergeten. Kinderen zijn flexibel, maar ze hebben meestal niet veel geduld. Het is daarom een goed idee om na te denken over manieren om hen te vermaken tijdens de autorit. Op die manier geniet het hele gezin van een vlotte start van een ontspannen vakantie! De meivakantie staat de deur. Daarom deel ik graag 7 beproefde reis tips met je, om een autoreis voor kinderen zo leuk en ontspannen mogelijk te maken ? ?n dus ook voor jezelf:

1. Plan je vakantie met de auto en neem regelmatig pauzes

Vastgegordeld in een stoel verliezen kinderen hun gevoel van vrijheid en raken ze sneller gefrustreerd dan thuis. Zoek van te voren uit welke tankstations een speelveld of speeltuin hebben. Kinderen kunnen hier hun energie even flink kwijt, Misschien vallen ze ? eenmaal terug in de auto – wel lekker in slaap?.

Op vakantie met de auto: tankstation met speeltuin voor de kinderen

Zoek tankstations uit waar ook een speeltuin is

2. Kleurboeken en potloden

Simpel maar effectief. Neem liever kleurpotloden mee dan waskrijtjes of viltstiften ? deze kunnen minder ?schade? aanrichten aan de bekleding van je auto? De kleurboeken houden je kinderen vast niet de hele reis bezig, maar het binnen de lijntjes kleuren vraagt een zekere mate van concentratie – en dat betekent een rustige auto!

3. Reisspelletjes en stickerboeken

Stickers zijn ideaal om je fantasie de vrije loop te laten. Ieder vel papier wordt opgevrolijkt door een stel zelfklevende boerderijdieren, auto?s of prinsessen en kinderen die te jong zijn om te lezen en schrijven ?plakken? zo hun eigen verhaal bij elkaar. Ook ouderwetste spelletjes zoals ?Zeeslag? en ?Wie Is Het?? zorgen al generaties lang voor vermaak tijdens?een vakantie met de auto.

4. Auto bingo

Maak een bingokaart met 12 dingen die je hoogstwaarschijnlijk tegenkomt tijdens de reis ? en deel ze na vertrek uit op de achterbank. De eerste die de kaart vol heeft wint een prijs ? een grote stimulans om het spel zo lang mogelijk gaande te houden?

Op vakantie met de auto: bingo in de auto

Grote kans dat je weilanden met koeien tegenkomt tijdens de reis.

5. Een verrassingstas

Een tip uit eigen jeugd ? mijn ouders pakten op de heenreis van onze autovakanties altijd een ?verrassingstas? in. Koop een aantal kleine cadeautjes ? geschikt om mee te spelen in de auto ?, pak ze in en stop ze in een vrolijke tas. Op bepaalde momenten (bijvoorbeeld bij iedere 100 km, bij een grote plaats of ieder uur) mag er dan een cadeautje uit de tas gegrabbeld worden. Op naar de volgende ?mijlpaal?!

6. Tablets, luisterboeken en koptelefoons

Ook al zitten je kinderen vastgegordeld, er is geen reden waarom hun gedachten niet af kunnen dwalen naar een plaats ver, ver weg. Luisterboeken zijn ideaal om kleintjes – te jong om te lezen – bezig en (cruciaal) rustig te houden. Tablets stimuleren de fantasie van oudere kinderen. Vergeet de koptelefoon niet?

7. Het naamspel

Iemand in de auto kiest een plaatsnaam die je ziet op een bord. De volgende persoon moet dan op de borden op zoek naar een andere plaats – die begint met de laatste letter van de vorige plaats (dus als iemand ‘Parijs’ zegt, ga je op zoek naar een plaats die begint met een ‘S’). Het spel kan behoorlijk tactisch worden?

Op vakantie met de auto: het naamspel tijdens de autoreis

Het naamspel kan behoorlijk tactisch worden….

Zijn je kinderen moe geworden van al deze pret in de auto? Vergeet ook de nekkussens en dekens niet. Zo maak je het je zo comfortabel mogelijk om lekker de ogen te sluiten en weg te dromen ? rust in de auto gegarandeerd!

Deel jouw tips voor een vakantie met de auto!

Dit zijn nog maar 7 tips voor op de achterbank, maar elk jaar genieten miljoenen mensen van een autovakantie met baby’s, jonge kinderen en tieners. Er moeten dus veel meer tips en idee?n voor een ontspannen autoreis met kinderen bestaan… Ik ben er erg benieuwd naar, dus deel jouw ?survivaltips? in een reactie hieronder.

Goede reis!

loes

headerDit bericht is 13204 keer gelezen.