Wandeltochten om mee weg te lopen

Deel op social media
Rate this post

Er wordt flink op los gewandeld tegenwoordig! We stappen met vrienden, familie, de kinderen en de hond. Stappen heeft een heel nieuwe betekenis gekregen. Het is hét uitje van het moment. Samen, alleen, in je pauze of na het werk. Een wandeling in de natuur of richting stad voor een afhaal lunch, het is dé manier om je dagelijkse portie beweging én buitenlucht te krijgen. Wij hebben een paar buitengewone wandelroutes in Nederland voor je op een rij gezet. Voor groot en klein en uiteraard allemaal dicht bij onze campings. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon doen als je op onze camping verblijft.

Tip vooraf: controleer vooraf of de route geopend is. Nota bene; sommige routes vragen om een kleine bijdrage.

Cartierheide, het juweeltje van Noord-Brabant

Wandelroute Noord-Brabant camping TerSpegelt

Tijdens een wandeling over de Cartierheide in Noord-Brabant loop je allerlei diersoorten tegen het lijf. Wandel rustig door bos, langs heide en de grote wateren van De Kempen. Ben jij een vroege vogel? Wie weet spot jij dan wel een ree. En als je heel voorzichtig bent, zie je misschien ook nog de gladde slang! Spot de kleine parelmoervlinder, de boomvalk en de zwarte specht in de zomer. Misschien zie je zelfs de levendbarende hagedis. Bij het grote ven kijk je uit over het water. Hier heb je goed zicht op allerlei soorten watervogels. In het voorjaar en de zomer is het broedseizoen en vind je tijdens je wandeling een grote meeuwenkolonie aan het ven. In augustus zie je de heide in bloei. Volg de paaltjes met donkerpaarse koppen om de route van 7 kilometer te wandelen. Aan het eind van de wandeling geniet je van een borrel of een lekkere (afhaal)maaltijd bij restaurant De Keizer.

In de buurt van  : camping TerSpegelt – Noord-Brabant
Geschikt voor     : lange stelten
Lengte tocht      : 7,2 km              
Startpunt            : Postelseweg in Eersel bij camping TerSpegelt

Hey ho, hey ho, kaboutertjes gezocht!

Wandelroute Noord-Brabant camping TerSpegelt

Voor de kleuters is er het Kabouterpad. Eerst word je omgetoverd tot hulp kaboutertje. Kids kunnen een kaboutermuts en een schattig kabouterrugzakje met iets lekkers voor onderweg ophalen bij de receptie van camping TerSpegelt. Ontdek waar de kabouters wonen. En picknick aan een heuse kaboutertafel. Kinderen maken tijdens de wandeling allemaal leuke opdrachten die ieder seizoen weer vernieuwd worden.

In de buurt van  : camping TerSpegelt – Noord-Brabant
Geschikt voor     : korte beentjes
Lengte tocht      : vanaf 2 km      
Startpunt            : Parkeerplaats Postelseweg in Eersel

Spot wilde paarden in Meijendel

Wandelroute Meijendel National Park Hollandse Duinen - Camping Duinrell

Meijendel is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het ligt om de hoek van Duinrell en is een uitgestrekt waterrijk duin- en natuurgebied. Eigenlijk bestaat het uit allemaal verschillende mini-landschappen. In welk seizoen je Meijendel ook bezoekt, er zijn altijd mooie taferelen te ontdekken tijdens je wandeltocht! Kijfhoek & Bierlap is onderdeel van Meijendel en is een begrazingsgebied. Wie weet kom je een van onze Gallowayrunderen of Konikpaarden tegen. Ook veel reeën vinden hier een rustige plek om te leven. Schaf de verplichte dagkaart (prijs rond de €3) aan in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea om je weg te vinden in alle kronkelige wandelpaden.

In de buurt van  : Camping Duinrell – Zuid-Holland
Geschikt voor     : Lange stelten
Lengte tocht      : zo lang als je zelf wilt
Startpunt            : Bezoekerscentrum De Tapuit, Meijendelseweg 40, 2243 GN Wassenaar

Voor de kleine speurneuzen

Wandelroute Meijendel National Park Hollandse Duinen - Camping Duinrell

Samen op expeditie! Rugzak om, verrekijker mee en gaan! Ga samen op zoek naar sporen en ontdek wat er allemaal leeft in Nationaal Park Hollandse Duinen. In de Duintuin kunnen kinderen vanaf 4 jaar van alles zien, horen, ruiken en voelen. Ga op onderzoek uit met je vergrootglas en verdien je eigen speurdersdiploma! Of wil je toch liever samen zoeken naar fossielen en schelpen op het strand? Haal je zoekkaarten en loep op bij Bezoekerscentrum De Tapuit, en ga op onderzoek uit.

In de buurt van  : Camping Duinrell  – Zuid-Holland
Geschikt voor     : korte beentjes   
Lengte tocht      : niet bekend
Startpunt            : Bezoekerscentrum De Tapuit, Meijendelseweg 40, 2243 GN Wassenaar

Trek door turfvelden bij het Boswachterspad

Ontdek de diversiteit van Mariapeel tijdens een wandeling langs de turfgeschiedenis van het Zuiden. Van de langgerekte vaarten tot uitgestrekte velden. Kom in de lente en ervaar de Peel in volle glorie. Wandel langs de Helenavaart met haar oude eiken en statige huizen, het ademt de allure van vroeger. Langs vroegere turfvelden geniet je van weides, heide en grasland. Luister naar het gekwetter en getjilp van alle vogels en de lammetjes in de wei.

In de buurt van  : Camping De Schatberg – Limburg
Geschikt voor     : lange stelten
Lengte tocht      : 5,4      
Startpunt             : Biologisch station Mariapeel in Helenaveen

Verwen je voetjes op het Blotevoetenpad

Wandelroute blotevoetenpad Limburg - Camping de Schatberg

Dat wordt giechelen op het Blotevoetenpad! Trek je schoenen en sokken uit en beleef de verschillende natuurlijke ondergronden met je blote voeten. Waag je op de touwbrug, wandel door de moddersloot en neem een kijkje op de uitkijktoren. Bij het Toon Kortooms Park kun je zien hoe je moet turfsteken met een plaggenhut en een oude turfpers op het daarvoor speciaal aangelegde turfveldje.

In de buurt van  : Camping De Schatberg – Limburg
Geschikt voor     : korte beentjes
Lengte tocht      : standaard 2,5 km, kan ook korter of langer       
Startpunt             : Toon Kortooms Park, Griendtsveenseweg 80, 5753 SB Deurne

Doe de Elfstegentocht

Als je in Friesland bent, dan moet je zeker ook de Elfstegentocht doen! Zwerf door de gezellige steegjes van Woudsend. Elke steegje heeft een eigen verhaal. Zo is er de steeg Kollegat. Met vele namen op de muur van de steeg van verliefde en verloofde stelletjes die hun relatie wilden vereeuwigen. De muur is nog altijd populair bij de jongeren van Woudsend die er soms de namen van hun ouders vinden.

In de buurt van  : Camping ’t Hop
Geschikt voor     : lange stelten
Lengte tocht      : onbekend        
Startpunt            : haal een folder op bij de lokale middenstand in Woudsend met alle info

Speuren naar sporen, verwonder je over de leukste weetjes

Wandelroute Friesland - Camping 't Hop

Bij bezoekerscentrum Mar & klif is er voor elke leeftijd een leuke route. Ontdek de kleurrijke kabouters van het Kabouterpad met je peuter of kleuter. Doe de opdrachten bij het Bosbeestenpad en meet hoever een ree kan springen, ga op zoek naar diersporen en leer nog veel meer! Voor de oudere kinderen is er een rugzakroute in bos Elfbergen of het Rijsterbos met allemaal leuke wandelroutes en bijzondere opdrachten. Leuk om met het gezin te doen. Durf jij het Hippe Heksen en Paddenstoelenpad te doen? Dit is een avontuurlijke route voor peuters en kleuters door het sprookjesachtige Rijsterbos!

In de buurt van  : Camping ’t Hop
Geschikt voor     : korte beentjes
Lengte tocht      : afhankelijk van route   
Startpunt            : bezoekerscentrum Mar & klif, de Brink 4, 8567 JD Oudermirdum

Wandel met je hoofd in wolken

Wandelroute Korenburgerveen Winterswijk  - Camping de Twee Bruggen

Bij Korenburgerveen in Winterswijk ontdek je de omgeving vanaf een uniek plankenpad. Hier geniet je van een typisch Achterhoekse veenlandschap. Het natuurreservaat lijkt op een moeras, maar is een veenkom boordevol bijzondere vegetatie. Een oase van rust! Wandel door weilanden, blauwgraslanden en ruige greppels. Velden met wollegras, veenmos en veenpluis. In het natuurreservaat leven bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen. Het unieke en smalle pad loopt deels op planken langs broedplekken van zeldzame vogels. Vergeet niet om je laarzen aan te trekken!

In de buurt van  : Camping Twee Bruggen Gelderland
Geschikt voor     : Lange stelten
Lengte tocht      : 4,5 km              
Startpunt            : parkeerterrein Arrasveldweg in Winterswijk

Vooruit met de geit

Wandelroute Geitenkaasboerderij De Brommels - Camping De Twee Bruggen Gelderland

De geitenkaasboerderij De Brömmels is zeker een bezoekje waard. Nog leuker is een wandeling met twee geiten aan de lijn! De tocht duurt 3.5 km en leid je door een prachtig stuk natuur. Een superleuke ervaring voor jong en oud. En zelfs de geiten vinden het leuk! De Brömmels is een boerderij gelegen tussen de eikenbossen. Op het erf zijn melkgeiten, scharrelkippen, pony’s, schapen om naar te kijken, aan te ruiken en te aaien. Gelukkig kun je er ook eigen gemaakt delicatessen kopen zoals geitenkaas en diverse jams. Proef zelf de Achterhoek!

In de buurt van  : Camping Twee Bruggen Gelderland
Geschikt voor     : korte beentjes
Lengte tocht      : 3,5 km              
Startpunt            : Meerdinkweg 5, 7108 BJ Winterswijk Woold

Simone


Hi, ik ben Simone en ik werk sinds 2019 voor Eurocamp. Wat een feestje is dat! Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet de hele dag met vakantie bezig zijn?!
Ik ben getrouwd en heb twee geweldige kinderen die maar al te graag helpen met het testen van Eurocamp campings!Dit bericht is 1379 keer gelezen.